Motosiklet tutkunlarının beklediği fuar başlıyor!

Motosiklet Endüstrisi Derneği MOTED tarafından desteklenen Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları fuarı “Motobike İstanbul 2019”, bugün kapılarını açıyor. Sektördeki en son yeniliklerin sergileneceği fuar, 24 Şubat’a kadar açık olacak

Motosiklet tutkunlarının beklediği fuar başlıyor!
Motosiklet tutkunlarının beklediği fuar başlıyor!
GİRİŞ 21.02.2019 10:29 GÜNCELLEME 21.02.2019 10:29

Türkiye motosiklet sektöründe ithalat, dağıtım, satış ya da üretim faaliyeti bulunan 14 adet firmanın üyesi olduğu, 19 markanın temsil ettiği Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) tarafından desteklenen Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları fuarı “Motobike İstanbul 2019”,  21 - 24 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açık tutacak. 2018 yılında 110 bin kişinin ziyaret ettiği ve her yıl büyük ilgi gören, Messe Frankfurt tarafından düzenlenen fuara bu yıl ilginin daha büyük olması bekleniyor. 

Pazara can suyu

Diğer sektörlerdeki fuarlarla kıyaslandığında, motosiklet fuarının farklı bir özelliği olduğunu belirten MOTED Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kılıçer, “Ürün teşhiri ve görsel çekiciliği, doğrudan satış performansına yansıyabiliyor. Tüketici, fuar sırasında ürünleri incelerken ani alım kararı verebiliyor. Bu sebeple de firmalar, tüm yılın satışlarına yansıyabilecek bu fuara çok özen gösteriyor” dedi. Üyelerinden gelen istekler doğrultusunda fuar yönetiminin de çabalarıyla yenilikler yapıldığını, fuarın bu yıl hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçilere rahat ve keyifli bir ortam sunacağını söyleyen Kılıçer, “Motobike Academy”de çeşitli etkinlik, seminer ve atölye çalışmalarına yer verileceğini de anlattı.

Mevcut pazar koşullarında 2018 yılının son ayında 250cc ve altı için gelen ÖTV indiriminin pazara “can suyu” olduğunu dile getiren Kılıçer, “Otomobilin aksine motosiklette 2018’de benzer bir vergi indirimi söz konusu değildi. İndirim, pazarı olumlu etkiledi, ancak mevsim koşulları nedeniyle indirimin kapsamının genişletilerek motosiklet sezonunun açıldığı Nisan-Haziran aylarına uzatılması, KDV’nin de yüzde 18 den yüzde 10’na düşürülmesi çok daha etkili olacaktır” değerlendirmesini yaptı. Dünyada 120 milyon motosiklet üretildiğini, bu sayının ülkemizde yaklaşık 70 bin adet olduğunu belirten Kılıçer, “Dar gelirli vatandaşlarımızın kullandığı en ucuz ulaşım aracı olan motosikletin satışları, vergiler ve diğer sabit giderlerin yüksekliği nedeniyle 2011-2018 yılları arasında küçülmeye devam etti... Coğrafyamız ve işgücümüzün avantajları düşünüldüğünde, yapılacak yeni düzenlemelerle pazarın büyümesi, otomobilde olduğu gibi motosiklette de ülkemize istihdam açısından kazanç sağlayacaktır” diye konuştu.

Honda’dan üç yenilik

Honda, Motobike İstanbul 2019’da üç yeni modeliyle yer alacak. Fuarda tanıtılacak CB650R, CBR650R ve Super Cub C125 modelleri, aynı tarihlerde Türkiye’de satışa çıkacak. CB650R, modern ve minimalist tasarım diliyle dikkat çekerken “cafe racer”lardan ilham alınan özellikleriyle de öne çıkıyor. CBR650R ise, Honda ürün ailesinin spor orta sınıf serisin yeni ismi olarak öne çıkan diğer bir model. 2018 CBR1000RR Fireblade modelinden unsurlar taşısa da, kendine has unsurlara sahip. Yeni Super Cub C125 ise, benzersiz tasarımı, pratikliği ve sorunsuzluğuyla ün yapmış bir mirasa sahip. 

Kampanya yaptı

Japon Suzuki, Şubat ayına özel olarak motosiklet tutkunları için fuarı da fırsat bilerek indirimli kampanya başlattı. Suzuki’nin 250 cc ve altı modellerinde “sıfır ÖTV” avantajına ek olarak yüzde 22’ye varan ek indirimler bulunuyor. Burgman 200/ABS ve Address 110 modelleri, şehir içinde hayatı kolaylaştırırken konforlu yapılarıyla göz dolduruyor. V-Strom 250 ABS modeli uzun yolculuklarda gerçek bir yol arkadaşı olurken, sınıfının en hafif modellerinden birisi olarak dikkat çeken GSX-S 125 ABS ve GSX 250 R ABS ile GSX-R 125 ABS ise sportif kimliğiyle yüksek performans sunuyor. 

11 farklı model

Üç yıl aradan sonra mart ayından itibaren üretimine yeniden başlanacak Kanuni’nin yeni modelleri, ilk kez Motobike 2019’da beğenilere sunulacak. Kuralkan, yerli üretim Kanuni’nin 50 cc Trodon ve 50 cc Tigrina modellerinin yanı sıra Bajaj’ın yeniliklerini, elektrikli motosiklet Super Soco markasının ürünlerini burada sergileyecek. 

Yıla taze başlangıç yaptı

Yamaha Motor Türkiye, 21-24 Şubat arasında Motobike İstanbul 2019 Fuarı’nda tüm yeniliklerini sergileyecek. Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Bora Berker Cansever “2019’da yeni hizmet yatırımlarımız ve sektörün gelişmesine destek  olacak önemli projelerimiz hayata geçecek. Yeni modellerin yanı sıra, bayi standartları ve satış sonrası hizmetlere yönelik dönüşümümüzü tamamlayacağız. 2019 yılında yeni ve daha tüketici odaklı, global ve yerel projelerle sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi. Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ersin Şeker de, 2019’da hedeflerinin büyüyerek paylarının yanı sıra ATV ve Golf araçlarıyla ürün çeşitliliklerini artırmak olduğunu belirtti.

Yamaha, fuarda XMAX 250’den NIKEN GT’ye, farklı kullanıcı zevklerine hitap eden modelleriyle yerini alacak. XMAX, IRON MAX versiyonuyla daha çekici hale gelirken, pist ve pist dışında yüksek performans için tasarlanan YZF-R25 ve YZF-R125 2019’da yenilendi. Tasarımı, performansı ve sahip olduğu 3 tekerleğiyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bomba etkisi yaratan Niken ise, sürüşte yeni bir sayfa açıyor.