Toplu taşımaya hasılat esaslı vergilendirme imkanı

Otobüs işletmelerinin toplu taşıma faaliyetlerine ilişkin hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre uygulayacakları vergi oranı yüzde 1,5 olarak belirlendi

Toplu taşımaya hasılat esaslı vergilendirme imkanı
Toplu taşımaya hasılat esaslı vergilendirme imkanı
GİRİŞ 07.02.2019 10:58 GÜNCELLEME 07.02.2019 10:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hasılat Esaslı Vergilendirme Usulü Uygulanacak Sektör ve Vergi Oranı Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenleme, hasılat esaslı vergilendirme usulü uygulanacak sektör ve vergi oranlarının belirlenmesi amacıyla hazırlandı.

Buna göre, belediyeler tarafından ruhsat verilen, toplu taşıma hatlarını kiralayan, toplu taşımanın hizmet satın alma yollarıyla yerine getirilmesi halinde bu hizmeti sunan ve gelirlerinin tamamını elektronik ücret toplama sistemleri aracılığıyla tahsil eden otobüs işletmelerinin (belediyelerin otobüs işletmeleri ile doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin yüzde 51 veya daha fazlası belediyelere ait şirketler hariç) münhasıran il sınırları içinde, otobüsle (sürücüsü dahil en az 18 oturma yeri olan) yaptıkları toplu taşımaya ilişkin hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre uygulayacakları vergi oranı yüzde 1,5 oldu.

Mükelleflerin, bu kapsamda vergilendirilmeleri için münhasıran kararda tanımlanan faaliyetle iştigal etmesi gerekecek. Bu faaliyetlerin yanında, kapsama girmeyen başka faaliyetleri de bulunan mükellefler uygulamadan faydalanamayacak.

Karar, 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek.

YORUMLAR 1
  • KAFKAS 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben tek maaşla çalışıyorum kadrolu 2.500₺ maaşımdan ocaktan temmuza kadar sabir %15 vergi sonra %20 so ra %27 vergi kesiliyor 2.500₺ maaştan otobüslerden neden %1.5 vergi alınıyor az değil mi? Bizden alınan çok değil mi? Türkiyede vergi sistemi çok büyük yanlış
    Cevapla