Yeni Volkswagen Buggy Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Volkswagen, 1960'lar ve 1970'lerin buggy araçlarından esinlenerek tasarlanan tam elektrikli konsept modeli Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtmaya hazırlanıyor. Aracın, otjinal versiyonlarında olduğu gibi sabit bir tavanı ve kapıları olmadığı açıklandı

Yeni Volkswagen Buggy Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak
Yeni Volkswagen Buggy Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak
GİRİŞ 01.02.2019 10:27 GÜNCELLEME 01.02.2019 10:28

Alman üretici Volkswagen, yeni buggy aracının ilk tam elektrikli versiyonunu Mart ayı başında vitrine çıkaracak. Konsept modelin, Amerikan buggy araçlarından esintiler taşıdığı görülüyor.

 

 

Buggy ile ilgili bilgiler paylaşan Volkswagen Baş Tasarımcısı Klaus Bischoff, "Yeni elektrikli buggy, klasik bir aracın, modern bir versiyonunun nasıl görüneceğine dair bir fikir sunuyor. Elektrikli bir aracın da duygusal bağı yaratmasını hedefledik" dedi. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ PLATFORMUNDA ÜRETİLECEK

 

 

1970'li yıllarda Beetle şasisi temel alınarak geliştirilen buggy, yeni versiyonunda modüler elektrikli araç alt yapıya sahip. Aracın yeni altyapısı, tam elektrikli platformun yalnızca seri üretimi yapılan modeller dışında da kullanılabilmesine izin veriyor.

Aracın orjinalinde olduğu gibi sabit tavanı veya kapıları bulunmuyor. Genel görünümde ise, büyük boyutta jantlar, off-road lastikler ve kapısız eşik tasarımı ile ön plana çıkıyor.

Volkswagen niş modeli, ilk neslinde 1980'li yıllara kadar üretilmiş ve yaklaşık 250 bin adetlik üretim rakamına imza atmıştı.