Dünya devinin CEO'su istifaya hazırlanıyor

Nissan'ın eski CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un tutuklanmasının yankıları sürüyor. Ghosn bir süre önce bizzat kendisinin CEO koltuğuna oturttuğu Hiroto Saikawa, görevini başka bir isme bırakma hazırlığı içinde olduğunu duyurdu

Dünya devinin CEO'su istifaya hazırlanıyor
Dünya devinin CEO'su istifaya hazırlanıyor
GİRİŞ 27.01.2019 08:59 GÜNCELLEME 27.01.2019 09:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 20 yıllık Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un tutuklanması ile başlayan süreç sonrası, Nissan'da sular durulmuyor. Öyle ki, şimdi de Japon markanın CEO'su Hiroto Saikawa'nın görevini başka bir isme devretmesi gündemde.

 

 

Avustralya'lı otomobil haberleri yayıncısı Caradvice'ta yer alan habere göre, Saikawa Nissan'ın tepesindeki görev değişimi için düğmeye bastığını açıkladı. Buna göre, Nissan CEO'su markanın bir süredir çalkantılı olan yönetim yapısını onarmayı hedeflediği ve ardından görevini bırakacağı bildirildi.

YÜZDE 43'Ü RENAULT'UN KONTROLÜNDE

 

 

Yeni yönetim konusunda ki çalışmaların ise üç bağımsız direktör ve dışardan uzmanlar tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Mart ayında sunulacak rapor ile başlayacak sürecin, yıl içinde tamamlanmasının planlandığı da gelen bilgiler arasında.

Gelişmelerin, Renault yönetiminin değişmesinin ardından ortaya çıktığına dikkat çeken kaynaklar, Nissan'ın yüzde 43 hissesine sahip Fransız markanın Nissan CEO'su seçiminde etkili olduğu belirtiyor.

1977'DEN BERİ NİSSAN'DA ÇALIŞIYOR

1977'den beri Nissan'da çalışan ve 2017'den beri markanın CEO'su olan Saikawa, bizzat Ghosn tarafından seçildi. Bu tarihten önce ise Carlos Ghosn, markanın hem CEO'su hem de Yönetim Kurulu Başkanı görevlerinde bulunuyordu.

Ghosn'un 19 Kasım'da tutuklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Saikawa, eski CEO'nun, şirket içinde gizli bir şekilde yürütülen soruşturma kapsamında, gelirini eksik gösterdiğinin ve görevini kötüye kullandığının tespit edildiğini açıklamış bunun sonucunda da yetkililer tarafından tutuklandığını bildirmişti.

YORUMLAR 2
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne oluyor bu ciolara anlamadım bi türlü
    Cevapla
  • mehmet akif 5 yıl önce Şikayet Et
    sonunda beni dinledi
    Cevapla