İşte Volkswagen'in Türkiye planının detayları!

Volkswagen Grubu'nun Türkiye'ye yatırım planında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam saplaması beklenen yatırımın grup markalarından Skoda'nın liderliğinde gerçekleştirileceği belirtildi

GİRİŞ 11.12.2018 16:15 GÜNCELLEME 11.12.2018 16:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman Volkswagen (VW), Türkiye'de yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak fabrika yatırımı için kolları sıvadı. Habertürk'ün duyurduğu gelişmeye göre, VW hem Almanya'daki üretim tesislerinde elektrikli modellerine yer açmak hem deSkoda'ya karşı artan talebe cevap verebilmek için söz konusu kararı aldı.

 

 

Dünkü haberimizde gelişmelerin Almanya'nın otomobil yayınlarından Automobilwoche'de yer aldığından bahsetmiştik. Buna göre, VW yeni yatırımını grubun farklı markalarının da üretiminin yapılabileceği bir 'çok markalı tesis' şeklinde planlıyor. Bu kapsamda sorumluluk Skoda'ya devredilirken, Skoda CEO'su Bernhard Maier'in çalışmalara başladığı öğrenildi. 

Scala modelinin tanıtımında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Maier, "Grup seviyesinde yeni görevler edindik. Sadece Skoda değil, grubun diğer markalarının da üretimini yapacağımız yeni fabrika üzerine çalışmalara başladık" dedi. 

 

 

LOKASYON NETLEŞMEDİ

Skoda CEO'su Bernhard Maier, her ne kadar yatırım için farklı alternatifleri değerlendirdiklerini söylese ve kararı henüz teyit etmemiş olsa bile, Automobilwoche'nin yayın yönetmeni Burkhard Riering'in aktardığına göre, VW'nin yeni tesisinin Türkiye'de olacağı kesinleşti. Fakat henüz lokasyonu netleşmeyen fabrikanın resmi duyurusunun ise önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor. 

Kaynaklar, VW CEO'su Herbert Diess'in Türkiye konusunda ağırlığını koyarak kararın alınmasında önemli rol oynadığını kaydediyor. VW'nin Türkiye kararında yetişmiş işgücünün ve otomotiv endüstrisindeki bilgi birikiminin etkili olduğu belirtildi.

KAYNAK: HABERTÜRK / YİĞİTCAN YILDIZ
YORUMLAR 3
  • egeli-rumeli 5 yıl önce Şikayet Et
    YAHU BUNU BIZ YERLI ARABA YAPACAGIMIZ ICIN YAPIYORLAR MALIYETI DUSURUP..BIZIM YERLI ARRABAYA KARSI FIYAT AVANTAJI SAGLAMAYA CALISIYORLAR...SEN GIT BAKALIM ALMANYADA ARABA FABRIKASI AC ACTIRIYORLARMI..NIYE IZIN VERdınızkı
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bizi kıskanmıyormu
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomobil için bunu yapıyor. Türkiye büyük bir pazar ve ileride pazardan pay kaybetmemek için adamlar planlamalarını yapmış.
    Cevapla