Otomotiv devinden müthiş yenilik!

LUMINAR ve Volvo yüksek çözünürlüklü LiDAR sistemiyle yapay zekalı araçların yayaların hareketlerini önceden tahmin edilebileceğini LA Auto Show'da duyurdu.

GİRİŞ 28.11.2018 00:58 GÜNCELLEME 28.11.2018 01:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

LIDAR, yani lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknoloji, yeni nesil yapay zekaya sahip araçlarda yayaların hareketlerini tespit etmek için kullanılacak.



Yayaların ve otomobillerin hareketlerini önceden tahmin edebilmek insanlar için bile yeterince zorken yapay zekalı araç tasarlayan Volvo yüksek çözünürlüklü LiDAR sistemiyle bunun mümkün olabileceğini LA Auto Show'da açıkladı.

 

Volvo, geçen Haziran ayında LiDAR şirketi Luminar ile ortaklık yapacağını duyurmuştu.  İki şirket yayaların trafikte nasıl davrandığını anlamak için yüksek çözünürlüklü uzun menzilli sensörler kullanacaklarını açıkladılar.

Luminar'ın LiDAR’ı, yayaların hareketlerini lazer kullanarak belirliyor ve bu veriler yayaların çubuk çizimleriyle o kişinin ne yapacağını belirlemek için kullanılıyor. Bu sistemle örneğin yayalar durmak ya da geçmek için mi yaya geçidine yaklaşıyor tespit edilebilecek

 

 

YORUMLAR 6
  • BeYzAdE 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine Volvo ve yine güvenlik..
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği Bir Hristiyan Kulübüdür. Bulgaristan, Komünist Partisi (BKP), iktidarını 1989 yılına kadar sürdürmüş. Aniden AB standarlarında Demokrat! bir ülkeye dönüşüp 2007 de tam üye oldu. Almanya' da iktidar olan Merkel'in partisinin adı; Hristiyan Demokrat Birliği, bu ad kimseyi rahatsız etmemektedir. Dünyanın bütününde Müslümanlar üzerindeki baskı ise aşikardır.
    Cevapla
  • Ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkasını suçlamayı bırakın. Müslümanın Müslümana ettiğini hiç kimse Müslümanlara etmiyor. Suçu başka yerlerde arayarak hiç bir sorunu çözemezsiniz. Aynaya bakmak zorundayız...
    Cevapla
  • akrep 5 yıl önce Şikayet Et
    insanlar kendileri bile ne karar vereceğini bilmezken yapay zeka mı bilecek
    Cevapla
  • Dr. 5 yıl önce Şikayet Et
    LİDAR hiç de zararsız değil. Bir de bu çıktı insanlığın başına.
    Cevapla
  • birbeyinoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    onlar işi çözmez daha da zora sokar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle