Araç sahipleri müjde! Salıdan itibaren 90 kuruş...

Benzin ve motorin, yeni haftaya indirimle başlayacak. Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece, benzinde 15-16, motorinde 21-22 kuruş indirim bekleniyor.Bu indirimle birlikte bir litre benzinin fiyatı, yaklaşık 90 kuruş düzeyinde gerilemiş olacak.

Araç sahipleri müjde! Salıdan itibaren 90 kuruş...
Araç sahipleri müjde! Salıdan itibaren 90 kuruş...
GİRİŞ 24.11.2018 11:17 GÜNCELLEME 24.11.2018 11:26
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Benzin ve motorin fiyatı ile brent petrol uluslar arası piyasalarda düşmeye devam ediyor. Brent petrol, haftayı 60 doların altında kapattı ve 58-59 dolara kadar geriledi. Benzin ve motorinin de uluslar arası piyasalarda ton fiyatında 20'şer dolar kadar düşüş yaşandı. Dolar kuru da bir miktar gevşedi.

 

 

Habertürk'te yer alan habere göre, piyasalardaki bu gelişme, benzinde ve motorinde yeni indirimleri gündeme getirdi. Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece yarısından itibaren benzinde 15-16, motorinde 21-22 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte bir litre benzinin fiyatı, yaklaşık 90 kuruş düzeyinde gerilemiş olacak.

Motorinde bu hafta 13 kuruş indirim yapılmıştı. Yeni haftada yapılacak indirimle birlikte motorinin litre fiyatı da 35 kuruş düşmüş olacak.

 

 

UZMANLAR, BU GELİŞMEYİ NASIL YORUMLUYOR?

Uzmanlar, ABD ile İran arasındaki gerilimin etkisiyle petrolün varil fiyatının 100 dolara kadar çıkabileceği yönünde tahminler yapıldığını anımsattı. Petrolde arz yönlü bir sıkıntı beklenmediğini, bazı çevrelerce 2019 petrol fiyatı tahminlerinin de revize edildiğini söyledi. Uzmanlar, "Örneğin, JP Morgan gelecek yıl için ortalama Brent petrol varil fiyat tahminini 83.50 dolardan 73 dolara düşürdü. Bu, önemli bir gelişme. Bunun sonucu olarak da ürün fiyatları gevşiyor" dedi.

YORUMLAR 55
  • erdi 5 yıl önce Şikayet Et
    demekki haftaya 1 tl zam gelecek
    Cevapla
  • Muhammet 5 yıl önce Şikayet Et
    Havayı en çok dizel araçlar kirletiyor. Dünya dizelin ipini çekti. Elektrikli, hibrit lpgli ve benzinli araçları tercih edin. Yakında mazot benzinden pahalı olacak.
    Cevapla
  • LPG 5 yıl önce Şikayet Et
    İndirim bekliyoruz otogaza
    Cevapla
  • Cem 5 yıl önce Şikayet Et
    Benzinli araç çok yok, dizel ve LPG çok kullanılıyor. Ama onlarda anlamlı bir indirim olmadı.
    Cevapla
  • Sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    LPG indirim yapın beyleeer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle