Otopark ve akaryakıtta HGS dönemi

Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde yaşanan beklemelerin önlenmesi için bir süredir uygulanan Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) aktif HGS’li sayısı 12 milyon 177 bine yükseldi.

Otopark ve akaryakıtta HGS dönemi
Otopark ve akaryakıtta HGS dönemi
GİRİŞ 22.11.2018 10:30 GÜNCELLEME 22.11.2018 10:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sayının hızla artması, HGS kullanım alanlarının çeşitlendirilmesini de gündeme getirildi. Adına ‘Entegre HGS Projesi’ adı verilen çalışma ile araçların girdiği her yerde HGS’nin bir ödeme aracı olması hedefleniyor.

 

 

Öncelikle akaryakıt istasyonlarından akaryakıt alımının HGS ile ödenmesi sağlanacak. Bu konuda akaryakıt firmaları ile protokol çalışması sürüyor. Ayrıca akaryakıt şirketlerinin otomatik yakıt alım sistemine dâhil ettiği kurumsal müşterilerinin otoyol, köprü ve tünellerden geçişinin de akaryakıt şirketi üzerinden takibi hedefleniyor. Bu konuda pilot çalışma başlatıldı. HGS’nin aynı zamanda millî parklarda kullanımı için 5 millî park ve 1 ana kontrol merkezi için ihale yapıldı, sistem devreye alındı. Öte yandan belediyelerin otoparklarına ve yurt dışına da sistemin yaygınlaştırılması planlanıyor.

Otomatik Geçiş Sistemi ve Kartlı Geçiş Sistemi dışında yeni sistem olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 2012’de devreye alınmış, satışı PTT şubelerine verilmişti.

 

 

YORUMLAR 6
  • HGS Zede 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi çok Sayın yetkililerim; Öncelikle HGS sistemini mevcut gişelerde stabil kullanalım, daha sonra farklı yerlere entegre edersiniz. Etiketimde bakiyem mevcut olduğu halde bakiye yetersiz/kaçak geçiş uyarısı veriyor. Girdiğim çıktığım gişeyi sisteme giremiyor. Bakiyem olduğu halde yetersiz bakiye yüzünden ceza geldi. Doğruyu anlatıp cezayı sildirene kadar ömrümden ömür gitti. Bu HGS olayı OGS' nin yerine gelen ve OGS' den daha hızlı geçiş vadeden sistem değil miydi? OGS den geçen adam benden daha hızlı geçiyor. Nasıl iş anlamadım. En kısa sürede HGS yi iptal edip OGS ye geçeceğim.
    Cevapla
  • pusula 5 yıl önce Şikayet Et
    evet iyi olmuş , köprülerde çalınanlar yetmiyordu şimdi otoparklarda da çalabilirler artık.
    Cevapla
  • erdaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlara yeni bir soygun kapısı daha belirlenmiştir hayırlı uğurlu olsun bizim sistemlerimiz böyle çalışır.
    Cevapla
  • erdi 5 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlere geçiş ve akaryakıt bedava olsun.onlar baş tacımız.hatta haftada 1 gelsinler okula yeter
    Cevapla
  • bayess 5 yıl önce Şikayet Et
    bu benim projemdi, bu konuda çalışıyordum çalmışlar :=)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle