Otoyollar da hız sınırları yükseliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız sınırlamalarıyla ilgili düzenlemeler yapılabileceğini belirterek yüzde 5 artacağını ifade etti.

Otoyollar da hız sınırları yükseliyor
Otoyollar da hız sınırları yükseliyor
GİRİŞ 18.11.2018 13:13 GÜNCELLEME 18.11.2018 14:50
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ortalama hız koridoru uygulamasının başladığı tarihten itibaren ilk bir yıllık verilerde, otoyolları kullanan araç sayısı yüzde 26 artmasına rağmen geçen yıla oranla kazaların yüzde 7, can kayıplarının yüzde 6 azaldığını belirterek, şu bilgileri verdi: 

"Emniyet Genel Müdürümüz, daire başkanlarımız ve bakan yardımcılarımızla bunu biraz daha izleyeceğiz. Şu anda otoyolda hız sınırı 132 kilometre, maksimum sınır. 120 artı yüzde 10. Biraz daha izleyip otoyollarda belki bu hız sınırını 20-25 kilometre daha yukarı çıkaracağız. Buradaki regülasyonu iyi sağlarsak, otoyollarda 120 kilometre olan hızı 125 kilometre, yüzde 10 daha koyunca, 137,5 kilometrelik bir banda taşımaya çalışacağız."

Hayata geçirilen tüm bu projeler ve çalışmalar neticesinde, 2011-2017 yılları arasında araç ve sürücü sayısı ile nüfusta meydana gelen artışa rağmen, trafik kazası sonucu ölümlerin yüzde 11 azaltıldığını belirten Soylu, proje üretmeye, yeni tedbirler almaya, personel ve teknik kapasitelerini artırmaya çalıştıklarını anlattı.
 
Soylu, "Yaka kamerasından dronelara kadar, personel sayısından yeni yasal düzenlemelere kadar birçok adım attık ve atmaya da devam ediyoruz. Türkiye'de daha önce 23 bin kişiye 1 trafik ekibi düşüyordu, bugün 19 bin kişiye bir ekip düşmektedir. Özellikle geçtiğimiz günlerde Meclis'ten çıkarttığımız kanunla cezaların artırılmasının yanı sıra aslında çok büyük bir yenilik de yaptık. Yaya öncelikli bir trafik anlayışına geçtik. Trafiğe daha modern ve insan odaklı bir yaklaşım getiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin trafik kazalarında maddi kaybının yıllık ortalama 46,5 milyar lira olduğunu dile getiren Soylu, insan kaybının acısının ise maliyetinin hesaplanamayacak kadar ağır olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 140
  • Kapitan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sürücü aracı kullanması lazım Araç Sürücüyü kullandığı an Sürücü nün sonu gelir
    Cevapla
  • ATILLA TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    ana otobanlarda hiz siniri en az 65 en cok 165 gecmemelidir cünkü türkiyedeki arabalarda kaporta cok zayif 60 km hizla giden arabanin yaptigi kazalarda bile cok ölümler oluyor once arabalardaki malzemelerden calmalarini kaldirin yasaklayin ha karayollarinda sivil polis yok resmi polislervar onlarida gören zaten yavasliyor birde türkiyedeki söförlerin 100-95 iddda ediyorum trafik levlaranin cogunun ne anlama geldigini dahi bilmiyor kazalarin coguda bundan oluyr levhalar söförün kilavuzudur ehliyet alacaklara önce kurallari vede levhalari ogretilmelidir
    Cevapla
  • ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    once arabayı dogru kulanmayı ogrenmeliyiz!
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Acele gidenin ecelide yakındır.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapitan istiyorsun ki yüksek hızlı tren karayolları versiyonu olsun yavaş biraz :) sokak arası 50 nedir? :))
    Cevapla
  • kapitan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dar sokaklarda yavaş gitmek zorunda sın Diyarbakır sokakları 2 gidiş 2 geliş Bölünmüş yol Her şehir sokakları da aynı olmaya bilir sürücü mesafe hız sınırını ayarlamak zorunda
    Cevapla
  • melik 5 yıl önce Şikayet Et
    50 lliye razıyız ,adam Üniversite içinde Kum kamyonuyla 80 yapıyo ,yokuş aşşa vitesten sallıyo..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle