Dünya nefesini tuttu çıkacak kararı bekliyor!

Ticaret savaşlarında dikkatler bu kez ABD`nin ithal otomobillere ek vergi getirip getirmeyeceğine çevrildi. Beyaz Saray`da değerlendirmeye alındığı haberleri ardından ilk açıklama AB`den geldi. AB müzakerelerin devam ettiği ortamda birliğin ek vergi uygulamalarından muaf tutulacağı görüşünde.

Dünya nefesini tuttu çıkacak kararı bekliyor!
Dünya nefesini tuttu çıkacak kararı bekliyor!
GİRİŞ 14.11.2018 11:02 GÜNCELLEME 14.11.2018 11:03

Avrupa Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmstrom, endüstrisini ithal ürünlerden korumaya çalışan Washington'ın, AB ile ABD arasında ticaret müzakereleri devam ettiği sürece birlikten ithal araçlardan ek gümrük vergisi almayacağını varsaydığını söyledi.

 

 

Malmstrom, "(Otomobil gümrük vergisi) Hayata geçecek olursa bunun Avrupa Birliği'ne yönelik olmayacağını varsayıyoruz" diye konuştu.

Trump yönetiminden üst düzey yetkililer, ithal araçların oluşturduğu ulusal güvenlik tehditleri hakkında ABD Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan raporu değerlendirmeye aldılar. Raporun içeriği hakkında bilgi bulunmuyor. Ancak bu rapor ABD'nin uluslararası ticaret alanında AB ve Japonya'dan taviz koparmak amacıyla attığı bir adım olarak niteleniyor.

 

 

Trump daha önceki açıklamalarında rapor sayesinde ithal araç ve araç parçalarına yüzde 25'e kadar gümrük vergisi getirebileceğini ifade etmişti.