Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilde ilk prototipin 2019 üretileceğini söyledi.

GİRİŞ 12.11.2018 12:00 GÜNCELLEME 12.11.2018 12:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 bütçesinin görüşmeleri başladı. Varank sunumunda "Türkiye’nin Otomobili Projesi, Türk sanayisinin dönüşümü ve teknolojik atılımında önemli bir eşik olacak. Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmak" dedi.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 bütçesinin görüşmeleri başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sunumunda yerli otomobilin prototipinin 2019 yılında üretileceğini söyledi. 

Varank "Türkiye’nin Otomobili Projesi, Türk sanayisinin dönüşümü ve teknolojik atılımında önemli bir eşik olacak. Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmak" dedi.

UÇTAN UCA YERLİŞLEŞTİRME PROGRAMI İLAN EDİLECEK

 

Ara malı ithalatını azaltmak üzere Uçtan Uca Yerlileşme Programı'nı ilan edeceklerini kaydeden Varank "Amacımız, orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretim" ifadesini kullandı.

311 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 1.8 milyon kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken Varank "Tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte istihdamın 2.5 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlarda bile teknoloji kendi kendini şarj eden güneş enerjisine yöneliyor. Umarım beklediğine deyip teknoloji ve gelecekte tercihleri yakalarsınız.
    Cevapla
  • karaali 5 yıl önce Şikayet Et
    niye bekliyoruz üretim fabrikası nerede
    Cevapla
  • Bursa 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalıyorsunuz. 2019da prototip. Seri üretim üç yıl sonra mı ? Arkadaş aya çıkacak araba istemiyoruz yolda giden düzgün bir araç istiyoruz hadi artik
    Cevapla
  • 46 cmyz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu aracı gördüm cant ve arka tasarımı daha sportif olmalıydı.dreksiyon ve koltuk dizaynları şaşalı değil sade ve sport olsa Mercedes serilerindeki gibi al berisi artardı
    Cevapla
  • müslüman uyuma 5 yıl önce Şikayet Et
    bazı ülkelerde drone şirketleri kuruluyor. bazı oteller ve işletmeler drone ile taşımacılığa geçiyor. geri kalıyorsun müslüman. bırak otomobili. dronea geç. yerin 1 metre üzerinden uçan dronelar var müslüman. uyuma. geç kalma.
    Cevapla
  • Katılmıyorum 5 yıl önce Şikayet Et
    bence saçma bir yorum olmuş arabalar bundan yüzlerce sene sonrada varlığını sürdürecek dronlarla tamamen farklı konseptler onların yatırımı ayrı olmalı ve zaten Türkiye dronlar konusuna çok özen gösteriyor.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle