Taşıt Kanunu'nda önemli değişiklik!

Taşıt Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, kamuda bazı makamlar dışında, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

Taşıt Kanunu'nda önemli değişiklik!
Taşıt Kanunu'nda önemli değişiklik!
GİRİŞ 31.10.2018 14:00 GÜNCELLEME 31.10.2018 15:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Taşıt Kanunu kapsamında edinilecek taşıtların menşesinin, silindir hacimlerinin ve diğer niteliklerinin belirlenmesine dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Kamu Başdenetçisi, üniversite rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlıkları, Ordu, Kolordu, Tümen, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt İçi Bölge Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı, general veya amiral rütbesi ile fiilen işgal edilen diğer bütün makamlar ile bakanlık müsteşarları, düzenleyici ve denetleyici kurum başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet Müdürlükleri ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ile Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilecek.

 

Bunların dışında, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    makam araba saltanatına bir düzenleme getirilmesi şarttır. devletin makam arabasını özel hayatında kullananlarada cok ağır cezalar getirilmelidir.
    Cevapla
  • yerli oto moto 5 yıl önce Şikayet Et
    Alınması gereken varsa yerli oto şimdiden sipariş verilsin. Başkana özel yerli yapılmalı ve onunla onur ve ülke kabiliyeti yansıtılmalı. 2023
    Cevapla
  • Kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Gülüyorum. Yerinde fakat geç çok geç bir uygulama. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • sedat usta 5 yıl önce Şikayet Et
    ozellikle belediye baskanlari bisiklet kullanimina ornek olmalı
    Cevapla
  • Karamanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Uygulamada CHP’li belediyeler yok geçen iki yüz araç fahiş fiyatla kiralanıyor denetlemeci yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle