Yerli otomobilin CEO'sundan kritik açıklama!

Sosyal medyadan mesajlar paylaşan Karakaş, "Otomobilden daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bir ulaşım teknolojileri ekosistemi oluşturma hedefindeyiz" diye konuştu.

Yerli otomobilin CEO'sundan kritik açıklama!
Yerli otomobilin CEO'sundan kritik açıklama!
GİRİŞ 30.10.2018 11:04 GÜNCELLEME 30.10.2018 11:06
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, merakla beklenen yerli otomobil projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya sitesi Twitter'dan mesajlar paylaşan Karakaş, "Bizim kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok. Bazıları Çinliler'in bazıları Güney Koreliler'in örneğini önümüze getiriyor. O zamanın şartları farklıydı bugünün şartları farklı. Otomobilden daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bir ulaşım teknolojileri ekosistemi oluşturma hedefindeyiz" dedi.

'CEP TELEFONUNDAKİ SÜREÇ YAŞANACAK'

 

 

Türkiye'nin Otomobili projesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Gürcan Karakaş, "2030'dan itibaren dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşayacağı biliniyor. Bugün küçük bir kitlenin konuştuğu otonom sistemler ve nesnelerin interneti gibi konular kısa bir süre sonra tıpkı akıllı telefonlar gibi geniş kitlelerin ilgisini çeker hale gelecektir. Cep telefonun başına gelen benzer şeyler otomobilin de başına gelecek. 15 sene önce nasıl cep telefonun geleceği noktayı kestiremiyorsak benzer şeyleri de otomobilin başına geleceğini de düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

'TEKNOLOJİDE YENİ BİR SEVİYEYE SIÇRAYACAĞIZ'

Çalışmanın doğru bir zamanda ortaya koyulduğunun altın çizen Karakaş, "Teknolojinin egemenliğine sahip olmamız çok önemli. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu olarak vizyonumuz budur. Türkiye'nin Otomobili ve otomotiv sektörünün transformasyonu dönüşümü, Türkiye'ye teknoloji olarak yeni bir seviyeye sıçramak için önemli bir proje olarak gelişecektir" diye konuştu.

YORUMLAR 61
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık yirmi yıldır kafamda bir teori var. İnşallah bu yıl teorik tasarımımın pratikte bir denemesini yapacağım. Hesapladığım gibi olursa patentini alıp yerli otomobilimize hediye edeceğim. Dünyanın ilk virajda savrulmayan aracı olacak.
    Cevapla
  • İsmail Göncüoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    10 sene sonrası piyasalarında rekabet edebilirliği şimdiden planlamak çok doğru. Milli Tasarım Araçlarımızın küresel başarıya ulaşması için Türkiye de piyasaya çıktıktan en geç 1 yıl sonra Yurtdışı lisansörler ortaklıklarda üretilmeye başlaması ve kısa sürede toplam 1 Milyon adet hedefine ulaşması gerekiyor. BU sayede iç piyasada ithal ürünle rekabet ederken, araç ihracatı ile birlikte, CKD / montaj kitleri ve montaj fabrikaları yüksek yerli katma değerli olarak ihraç edilebilmelidir. Bu amaçla projeler şimdiden uzman yerli imalatçılara sahiplendirilmeli ve firmalar da bir şemsiye örgüt altında kümelenmelidir.
    Cevapla
  • ÇAĞDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler arkadaş çok harika bir yorum yapmışsınız
    Cevapla
  • bozokbeyı_66 5 yıl önce Şikayet Et
    bırakın su acıklama yapmayı arabayı cıkarın cok gez kalıyoruz bu ıs hemen bıtırılmelı ve serı uretıme gecılmelıdır.
    Cevapla
  • Lotuss 5 yıl önce Şikayet Et
    Acele once yerli oto cikmali bu isin bahanesi yok arkasi sonra gelir ulkemizin surekli disariya borclandigini dusunursek olmazsa olmaz
    Cevapla
  • yerli oto 5 yıl önce Şikayet Et
    şu açıklamaya bakınca daha çok bekleriz sonucu çıkıyor ortaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle