“Bankalar Kredi Musluklarını Tekrar Açmalı”

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, yeni kiralama sözleşmelerinde “Türk Lirası zorunluluğu” getirilmesinin filo kiralama sektörünün önünü açacağını belirtti.

“Bankalar Kredi Musluklarını Tekrar Açmalı”
“Bankalar Kredi Musluklarını Tekrar Açmalı”
GİRİŞ 29.10.2018 10:38 GÜNCELLEME 29.10.2018 10:38

Düzenlemeyi, otomotiv sektörünün yapısal taşları arasında önemli bir yeri olan kiralama sektörü için çok olumlu bir gelişme olarak niteleyen Ak “Türk Lirası ile yapılacak uzun vadeli sözleşmeler döviz kurlarında sürpriz artışlar, kredi faizlerindeki beklenmeyen değişikliklerden etkilenmeyecek ve her kesim için daha sağlıklı ve öngörülebilen bir ortam sağlanmış olacaktır. Kiralama sektörünün paydaşları bundan sonra 3 yıla kadar sağlıklı finansal planlama yapabilecekler. 

Bu durum sektörümüzü tekrar canlandıracak potansiyel için en önemli ortamı hazırlayacaktır” dedi.  Bankaların son birkaç aydır dövizde yaşanan ani değişiklikler çerçevesinde kredilendirme konusunda farklı bir yaklaşım sergilediklerini de söyleyen Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak “Filo kiralama sektörü bankalarımız için çok iyi ve büyük bir pazar. 

Yaşanan tecrübeleri de dikkate alarak sektörümüze yeniden kredi vermelerini bekliyoruz. Bankalar mali durumu yetersiz ve proje bazında rasyonel olmayan fiyatlamalara kredi verip vermemeyi daha iyi değerlendireceklerdir. 

Hem satın alınan aracın kendisi hem de müşteri ile yapılan kiralama sözleşmelerinden doğacak kira alacağı son derece düzenli bir geri ödeme garantisi oluşturduğundan sektörümüz kredilendirmeye çok uygundur” şeklinde konuştu.