Şaka zannetti, 235 lira trafik cezası yedi

Manisa'da iş yeri önündeki 50 metrelik yaya kaldırımını kullanan bisiklet sürücüsüne yayalara ait yolu kullandığı gerekçesiyle 235 liralık trafik cezası uygulandı. Aldığı cezaya sitem eden bisiklet sürücüsü Ali Gül, "Bisikletimi satsam 235 lira etmez" dedi.

Şaka zannetti, 235 lira trafik cezası yedi
Şaka zannetti, 235 lira trafik cezası yedi
GİRİŞ 16.10.2018 16:00 GÜNCELLEME 16.10.2018 16:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Olay, 10 Ekim sabahı Manisa Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. İstasyondaki bir kafeteryada çalışan 4 çocuk babası Ali Gül (48), iş yerinin hemen önünde yaya kaldırımı üzerinde polis tarafından durduruldu. İHA'nın haberine göre, Gül’den kimliğini isteyen polis, bisikletiyle yayalara ait yolu kullandığı gerekçesiyle Gül’e 235 liralık trafik cezası uyguladı.

'ŞAKA ZANNETTİM'

Manisa Devlet Hastanesi önünde bisiklet yolu olmadığından dolayı kaldırımı kullanmak zorunda kaldığını savunan Gül, "15 senedir bu bisikleti kullanıyorum. Geçtiğim yerlerde şu an trafik çok yoğun o kaldırımı kullanmak zorundayım. Çünkü kaldırımı kullanmazsam iş yerime gidemem. Beni bir polis memuru durdurdu. Kimlik sordu. Kimliğimi verdim. Ben normal bir şaka yapıyorlar zannettim. Kontrol yapıyorlar zannettim. Bana 'kaldırımı kullanamazsın' dedi. Neden dedim, 'çünkü bu kaldırım yayalar için' dedi. Ben de kullanmak zorundayım. 

Çünkü işime gideceğim. Burada bisiklet yolu yok dedim. Şaka gibi. Cezayı yazdı. Elime bir aldım. 235 lira. Bisikletimi satsam 235 lira etmez. Eder mi bana o zaman yol gösterin. Ben 15 senedir bu bisikleti kullanıyorum. Bisiklet olmadı mı ben bitiğim. Ben yayaların olduğu yerde doğru dürüst geçmem. Kullandığım nokta 50 metre. Bugün gelse bana aynısını yazacak. Bana yol gösterin o zaman. Ben ne yapacağım. 235 lirayı ben ödeyemem. Bisikleti vereyim o zaman satsınlar ödesinler” diye konuştu.
Gül, cezanın iptali için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR 22
  • emrah öktem 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben Samsun'da yaşıyorum arabalar bisiklet yoluna park edip gidiyorlar, daha birine ceza yazdıramadım , ama mazlum olunca hemen yazıyorlar cezayı , buna ceza yazan kesin fetöcüdür bu kadarı olamaz araştırılsın kesin fetöcü çıkacaktır yada hükümet karşıtıdır.Bunun gibi milleti isyan ettirmek isteyen çok memur var.
    Cevapla
  • emekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    bisiklet yolu yoksa cezada olmaz.
    Cevapla
  • selami 5 yıl önce Şikayet Et
    bu aralar polislerin elinde birer ceza koçanı sağa sola ceza yazmak için geziniyorlar. haberiniz olsun
    Cevapla
  • kader 5 yıl önce Şikayet Et
    yasak olan yere koymazsın bır dahakıne
    Cevapla
  • ılmay 5 yıl önce Şikayet Et
    Van da kaldırımda kamyon ve taksi çarpışıyor o denli kaldırım kalmamış. Polis onu görmez gariban bisiklet sürücüsünü görür.Ne adalet ama !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle