Skoda Rapid sınıf atladı!

Skoda'nın B-segment otomobili Rapid, sınıf atlayarak C-segmente terfi ederken, ismi de Scala olarak değişti. Kompakt sınıfın en yeni üyesinin, Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Vision RS konseptinin tasarım çizgilerini taşıyacağı belirtiliyor.

Skoda Rapid sınıf atladı!
Skoda Rapid sınıf atladı!
GİRİŞ 16.10.2018 11:21 GÜNCELLEME 16.10.2018 11:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Volkswagen (VW) bünyesindeki Çek marka Skoda, bir dizi yeni modelini görücüye çıkarmak için hazırlanıyor. Bunlardan ilki, hali hazırda B-segmentte yer alan Rapid. 

Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen Vision Rs konseptinin tasarımın öğelerinin yer alacağı araç, yoluna Scala ismiyle devam edecek. 

 

 

Vision RS'in 4356 mm uzunluğunda, 1810 mm genişliğinde, 1431 mm yüksekliğinde olduğu göz önüne alındığında, Rapid'in, yeni ismiyle Scala'nın, artık B yerine C segmentte yer alması bekleniyor. Böylece markayı bu sınıfta temsil eden Octavia artık yalnız kalmayacak.

VW raflarından alınan MQB A0 platformunda üretilecek Scala'nın, diğer MQB platformunda üretilen otomobillere göre en büyük farkı arka aksında sadece torsiyon çubuğu kullanılması olacak.

Böylece aracın üretim maliyetleri Golf ve A3 gibi modellere göre daha düşük seviyede kalacak. 

Scala'nın bir diğer önemli özelliği de, bagaj kapağında markanın logosu yerine markanın adının yer alacak olması. Scala'nın ardından markanın diğer modellerinde de bagaj kapağında Skoda yazısı yer almaya başlayacak.

Aracın kaputunun altında yer alacak motor seçenekleri hakkında resmi bir bilgi verilmese de, VW Grup markalarında kullanılan 1.0 ve 1.5 litrelik benzinli ile 1.6 litre dizel motorun yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.  

Otomobil sektöründe rekabetin en yoğun yaşandığı sınıf olan C-segmentte, Scala'nın gelmesiyle işler daha da kızışacak gibi görünüyor. 

KAYNAK: HABERTÜRK / YİĞİTCAN YILDIZ
YORUMLAR 3
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi bir tarafa bırakın, şu markası değilmediği sürece imajı değişmiyor, evet biliyorum kim üretiyor nasıl kaliteli ama olmuyor olmuyor olmuyor, ikna olamıyorum :)
    Cevapla
  • soda şişesi 5 yıl önce Şikayet Et
    La bi yürü git
    Cevapla