İran'ın yeni çakması! Lamborghini'yi kopyaladılar

İranlı mühendisler, üretimden kaldırılan Lamborghini Murcielago'nun birebir aynısını yaparak, meraklıların ilgisine sundu.

GİRİŞ 14.10.2018 11:54 GÜNCELLEME 14.10.2018 17:16
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Otomotiv sektöründe etkili olmaya çalışan İran, yerli araç üretiminde önemli adımlar atıyor. Daha önce Peugeot aracı kopyalayarak yaptıkları yerli arabanın ardından bu sefer de Lamborghini Murcielago'yu örnek aldılar.

 

 

BİREBİR KOPYALADILAR

İranlı mühendisler, Tebriz'de Lamborghini Murcielago SV'yi üretti. Üretim bandından kaldırılan Lamborghini Murcielago, İran tarafından üretimi sağlandı. 

İtalyanlardan onay alınarak yapılan çalışmada modelin birebir aynısı hayata geçirildi. Öyle ki aracın tüm parçaları, hassas mekanik ve motor aksamı Murcielago'nun orijinaline göre üretilirken, proje için büyük bir titizlikle çalışıldığı açıklandı. 

LÜKS OTOMOBİL ARAŞTIRMASI

Otomobili yapan ekibin başındaki Masoud Moradi, aracın yapılmasındaki amacın, İran'ın yerli otomobil atağında süper spor ve lüks araç da üretebilmek için deneyim kazanma olduğunu belirtti.

İran daha önce de Citroën ve Peugeot'yu örnek alarak yerli otomobilini yapmıştı. 

YORUMLAR 71
  • Boşver 5 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü ülke yapar tabi
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada en güçlü ülkelerden biri iran yapar tabi ben biraz araştirdim aklin şaşti adamlarin güçlerine.. ama en iysi o arabayi iranin turklerinin ürettigi
    Cevapla
  • ERH_ASL 5 yıl önce Şikayet Et
    İranın yapıpda bizim yapamamıza şaşıyorum doğrusu
    Cevapla
  • aynenöyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Çakma kelimesini bida kullanma üretken degilsin işte adamlar kendi araclarını yapıyo Hni bizim arabalar adam bir aylık maaşıyla araba satın alıyor yurt dışında çakma
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Iran o kadar ambargoda bunlari yapiyor bizde senelerdir bekliyoruz
    Cevapla
  • Siz 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi adına konuş misafir gibi oturmayı birak kalk bir şey üret!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle