Türkiye'ye 1.5 milyon liradan geldi

Mercedes'in aralıksız 39 boyunca ürettiği arazi aracı G Serisi, yeni versiyonu ile Türkiye'ye geldi. Aracın şimdilik giriş versiyonunu oluşturan G 500 1 milyon 499 bin liralık fiyat etiketiyle bayilerde yerini alırken, serinin güçlü versiyonu olan G 63 AMG 585 beygir gücüyle 1 milyon 994 bin TL'den satışa sunuldu.

Türkiye'ye 1.5 milyon liradan geldi
Türkiye'ye 1.5 milyon liradan geldi
GİRİŞ 04.10.2018 17:13 GÜNCELLEME 04.10.2018 17:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz’in arazi aracı G-Serisi, üretimindeki 39 yılın ardından yenilenmiş hali ile Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Mercedes-Benz G-Serisi, ilk aşamada iki farklı benzinli motor seçeneği ile satışa sunulurken, 2019’da G 350 d motor seçeneği ile de satışa sunulmaya başlanacak. 4 litrelik benzinli motora sahip ve 422 beygir gücündeki G 500 1 milyon 499 bin liralık fiyat etiketiyle bayilerde yerini alırken, serinin güçlü versiyonu olan G 63 AMG 585 beygir gücüyle 1 milyon 994 bin TL'den satışa sunuldu.

mercedes g serisi

Yeni G-Serisi, LED teknolojisine sahip ön farlar, gelişmiş sürüş yardım sistemleri, yeni renk seçeneklerine sahip deri döşemeler ile yeni yürüyen aksam olmak üzere oldukça kapsamlı bir değişiklik yaşadı. Uygulanan yenilikler kapsamında G-Serisi yaklaşık 170 kg kadar da hafifledi. Bunun için yüksek dayanımlı çelik ve alüminyum alaşım karışımı malzemeler kullanılırken ayrıca Avusturya’da bulunan Magna Steyr tesislerinde yeni üretim teknikleri de devreye alındı. Karoser farklı çelik türlerinden oluşurken çamurluklar, motor kaputu ve kapılarda ise alüminyum kullanılıyor. Yeni G-Serisi, yerini aldığı modele göre 53 mm daha uzun ve 121 mm daha geniş olmasıyla dikkat çekiyor. 

G-Serisi’nin yenilenen iç mekânında, markanın güncel teknolojileri yer alıyor. E-Serisi ve S-Serisi modellerinde olduğu gibi isteğe bağlı olarak sürücünün doğrudan görüş alanında olmak üzere sanal göstergelere sahip bir adet büyük ekran ve orta konsolun üst bölümünde konumlanan merkezi bir medya ekranı da sunuluyor. Her biri 12.3 inç büyüklüğünde olan bu iki ekran tek bir cam altında birleşerek geniş dijital ekranlı kokpiti meydana getiriyor. Sürücü “klasik”, “sportif” ve “gelişmiş” olmak üzere üç farklı görünüm stillerinden birini tercih edebilirken aynı zamanda kendisi için önemli olan bilgileri ön plana çıkartarak gösterge panelini kişiselleştirebiliyor. 

YORUMLAR 8
  • Fatih Aygün 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu parayı verip arabayı alacak adamın yanında çalıştırdığı işçilerin çoğu asgari ücretle çalışıyordur. Genelde hep öyle oluyor Türkiye'nin sayılı zenginleri kendi işçilerine parayı koklatıyor asgari ücrete zam gelirse işçi çıkartırım diye devleti tehdit ediyor. Bu zenginlerin hiç vicdanı yok
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    geldiğimiz nokta, zenginler hakkıyla varya zekatlarini verseler bu dünya kimse aç kalmaz. sana teknolojiden faydalanma demiyoruz ama bu kadar da aşırıya gitmek gereksiz.
    Cevapla
  • Ezd18 5 yıl önce Şikayet Et
    Vaay be şu fiyatlara bak reziilik resmen 1.5 milyon nedir ya
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    çok çirkin araba
    Cevapla
  • Vatandaş hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de Bu araca o kadar parayı verip alan " yerli ve milli" değildir...
    Cevapla
  • Ahmet Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    yarıdan fazlası vergi adam devlete vergi verecek senin dediğine bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle