Yerli otomobili satmak genetik kodumuzda var

Yerli otomobilin satış ve servisi hizmeti ile ilgili OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu güvence verdi. Şahsuvaroğlu “Biz bu milletin ekmeği ile büyüdük. Bunu yapmak bizim genetik kodumuzda var. 974 plazamız ile bu hizmeti vermeye hazırız” dedi.

Yerli otomobili satmak genetik kodumuzda var
Yerli otomobili satmak genetik kodumuzda var
GİRİŞ 18.09.2018 11:00 GÜNCELLEME 18.09.2018 11:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil projesi hızla devam ederken, kamuoyunda oluşan ‘satış ve servis hizmetleri nerede verilecek?’ sorusuna, sektörün en büyük derneğinden yanıt geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, yerli otomobil projesini bir vatan görevi ve bir şahsiyet meselesi olarak gördüklerini belirterek “Biz bu ülkenin, bu milletin ekmeği ile büyüdük. Yerli otomobili satmak bizim genetik kodumuzda var. Kimse şüphe etmesin, OYDER olarak, Türkiye geneline yayılmış 974 plazamız ve servis noktamız ile yerli otomobilin satışını ve servis hizmetini vermeye hazırız” açıklaması yaptı. 

‘BU BİR MİLLİ DAVADIR’ 

 

 

“Bunu bir vatan görevi olarak bir şahsiyet meselesi olarak görüyoruz” diyen Şahsuvaroğlu şu ifadeleri kullandı: “OYDER yönetimi olarak yerli otomobili yakından takip ediyoruz. Milli otomobilimizin ‘Muhasır Medeniyetler’ seviyesine çıkmak için hayata geçirilen bir proje olduğunun da farkındayız. Yerli otomobil projesinin başarıya sonuçlanması bizim gururumuz demektir. Kimse yeni plazalar veya yeni servis noktaları inşa etmeye kalkmasın. Biz işin altına gövdemizi koymaya hazırız. Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye’de ilk bu projeyi açıkladığında, bende oradaydım. Proje orada açıklandığında bizzat ‘bu işin altından biz kalkarız’ dedim.”   

AFRİKA VE ORTADOĞU İÇİN BENZİNLİ DE ÜRETİLEBİLİR

Yerli otomobil projesinin elektrikli olarak hayata geçmesini doğru bir adım olduğunu ifade eden Şahsuvaroğlu şu açıklamayı yaptı: “Bu projenin elektrikli olarak hayata geçmesinin son derece doğru olduğunu söylemek isterim. Dünya genelinde içten yanmalı motorların ömrünü tamamladığına şahit oluyoruz. Yeni trend ise elektrikli olarak ön plana çıkıyor. Hükümetimizin attığı bu adımı ‘yerinde’ buluyoruz. Küresel çapta rekabet için elektrikli otomobil olmazsa olmaz durumda. Ancak şunu da belirtmek gerek. Ortadoğu ve Afrika gibi bölgelerde rol model olarak görülen Türkiye, bu ülkelere de benzinli bir otomobil üretebilir. Bu ülkelerin alt yapısının müsait olmayışı, elektrikli otomobillerimizi satışına engel teşkil edecektir. Bir öneri olarak sunduğumuz konu; Afrika ve Ortadoğu için ayrı benzinli bir otomobil üretilmesidir.” 

YORUMLAR 12
  • REİS 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim milletimiz yabancı meraklısı, uygun fiyatlı verilmezse almazlar.
    Cevapla
  • nuri 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli elektronik cihazlar gibi pahalı olmasında gerisi kolay. adam uzak dogudan geyirip bizimkinden ucuza satıyor. fiyat onemli ne derseniz deyin
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk kez araba alacam o da milli olsun istiyorum mili arabayı bekliyorum inşallah en kısa zamanda üretilir .
    Cevapla
  • Hee 5 yıl önce Şikayet Et
    Desene pasta ortaya çıksın bizde yiyelim diyor. De hele get.
    Cevapla
  • çağlar 5 yıl önce Şikayet Et
    %100 elektrikli çıktığında inşaallah almak istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle