Otomobil devi bombayla iklimi değiştirdi!

Sadece bilim kurgu filmlerinde yaşanabileceği düşünülen bir olay Meksika`da gerçekleşti. Volkswagen`in geliştirdiği hava değiştirme makineleri fabrikanın olduğu bölgede yağışların tamamen bitmesine neden olunca çiftçiler harekete geçti.

Otomobil devi bombayla iklimi değiştirdi!
Otomobil devi bombayla iklimi değiştirdi!
GİRİŞ 24.08.2018 11:14 GÜNCELLEME 24.08.2018 11:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sadece bilim kurgu filmlerinde yaşanabileceği düşünülen bir olay Meksika'da gerçekleşti. Alman otomobil devi Volkswagen, Meksika'da kullandığı hava değiştirme teknolojisi nedeniyle bölgede kuraklığın baş göstermesine neden oldu.
 
Şirketin otomobil fabrikasının bulunduğu bölge dağlardan gelen rüzgarların maruz kaldığı bir bölge olduğundan yaşanan dolu yağışları, üretim ardından dışarıya park edilen otomobiller için ciddi sorunlar yaratıyordu.
 
Bunun üzerine Volkswagen, bölgeye hava değiştirme bombaları yerleştirdi. Bu bombalar belli hava şartları altında otomatik şekilde gökyüzüne şok bombaları göndermeye başladı.

Ancak zaman geçtikçe bu durum bölgede yağmurların bitmesine neden oldu.
 
Bölgedeki çiftçilerin temsilcisi Gerardo Perez yaptığı açıklamada bu şok bombardımanları nedeniyle gökyüzündeki bulutların tamamen ortadan kaldığını ve yağmur oluşumunun engellendiğini söyledi.
 
Öte yandan Volkswagen'in sözcüsü bu makinelerin otomatik kullanımını derhal durdurduklarını belirtti. 

 

 

Sözcü açıklamasında, "Doluya karşı park alanına ağ çektik. Bu ağ araçlarımızı korumak için ilk öncelik olarak kullanılacak. Makineler ise ikincil amaçla kullanılacak olup sadece manuel mod ile çalışacak." dedi.

KAYNAK: UZMANPARA
YORUMLAR 14
  • Muhammedozdin 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem araçların üzerini kapatma şansları var neden daha yüksek bir teknoloji kullanıp yağışı engellemeye çalışıyorlar. Demekki işin arka planında başka şeyler var devlet bu olaya bi an önce el atmalı bulundukları bölgeyi deney bölgesi haline çevirmişler
    Cevapla
  • enakkas 5 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlarsanız İranda kuraklık baş gösterdiğinde gecen aylarda bir yetkilisi çıktı dediki "İsrail bizim yağmur bulutlarımızı çalıyor" gülmüştük belki ama şimdi ne derece haklı olduğunu anladım
    Cevapla
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    aynı şekilde Kocaeli Hyundai fabrikasıda yapıyor ve şimdi Kocaeli Köseköy lojistik merkezi yapıyor.
    Cevapla
  • Sinasina 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki kar yağisi yada yağmuru engelleyebiliyorlar bu çok ama cok bilimsel bi olay .dunyayla biz ayri bi kulvardayiz onlardan 100 yil gerideyiz biz halen yollar guzelmi derdindeyiz ama ati alan uskudari coktan geçmiş
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki çok iyi bir şeymiş gibi bahsetmişsin. Bu bombayı atanlar yaptıkları müdahalenin zararlarını, nelere yol açacağını biliyorlar mı? Bu konuda "geri" olalım bence.
    Cevapla
  • Çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    Aç kalacak lar yağmur yok buğday Yok ekmek Yok aç kalacaklar aç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle