İstanbul taksileri için önemli gelişme

İstanbul'da ticari taksilere getirilen D segmenti kararıyla ilgili UKOME geri adım attı. C segmenti araçların ticari taksi olabilmesinin önü açıldı.

İstanbul taksileri için önemli gelişme
İstanbul taksileri için önemli gelişme
GİRİŞ 17.08.2018 11:13 GÜNCELLEME 17.08.2018 11:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Taksi - UBER tartışmalarının ardından alınan UKOME kararı geri çekildi ve C segmenti araçlar ticari taksi olabilmesinin önü açıldı. İstanbul'da bulunan ticari taksilere Haziran ayında getirilen D segmenti araç şartı bugün yapılan UKOME toplantısıyla iptal edildi.

OTOMATİK VİTES, 6 HAVA YASTIĞI...

 

 

Bundan sonra hem C segmenti hem de D segmenti araçlar ticari taksi olarak çalışabilecek. B segmenti araçlar ise ticari taksilere giremeyecek. C segmenti araçlar sarı renkte olacak, 6 hava yastığı ve otomatik vitesli olması şartıyla ticari taksiye girebilecek.

D segmenti araçlar lüks segmente olan; Volkswagen Passat, BMW, Mercedes ya da Skoda Super B modellerinden oluşuyordu.

OTOMATİK VİTES MEMNUNİYETSİZLİK YARATTI

Borsagundem.com'dan Burak Taşçı'nın haberine göre; C segmentinde sadece otomatik vites araçların ticari taksiye girebilecek olması taksici esnafı arasında memnuniyetsizlik yarattı. Otomatik vites araçların arıza ve bakım maliyetlerinin çok yüksek olması taksici esnafını düşündürmeye başladı. 5 yılda yaklaşık 700 bin kilometrenin üzerinde yol yapan ticari taksilerde otomatik vites kullanılması büyük arızalara yol açabileceği belirtilirken manuel viteslilere göre daha fazla yakıt tüketiyor. 

C SEGMENTİ ARAÇLAR

Ticari taksilerde gördüğümüz mevcut olarak kullanılan araçların bir çoğu C segmentinde. Fiat Egea, Renault Megane, Toyota Corolla gibi otomobiller C segmentinde bulunuyor.

YORUMLAR 6
  • otokolik 5 yıl önce Şikayet Et
    bagaj hacmi 500 lt altında ve enaz 5 kişilik otoların dışındaki araçlar,taksi olamamalıdır.
    Cevapla
  • yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Resmen rezillik. Vatandaşa ve taksicilere yeni şartları anlatıp geri vites yapmak.. Bundan sonra kim inanır size. Uber geri gelmeli.
    Cevapla
  • M~E~T~İN 5 yıl önce Şikayet Et
    bilmediğim için soruyorum neden otomatik vites şartı var acaba Bilen varsa bilgilendirebilir mi?
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    otomatik araçların çok yakıt yaktığından bahsedilmiş. yeni nesil tüm otomatik araçlar manuelden daha az yakıt harcamaktadır.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan vatandaştan gelen tepkiyi önlemek. Alıştıra alıstira yapmak. UBER araclarinin konforunda taksi gelecek şeklinde belirtilirken,. UBER yasaklandı, artık konforada gerek kalmadi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle