Türkiye otomotivin ‘Yeni 11’inde olacak

Otomotiv endüstrisinin bundan sonraki küresel gelişiminde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ve “Yeni 11” olarak adlandırılan gelişmekte olan 11 pazarın önemli rol oynayacağına dikkat çekiliyor...

Türkiye otomotivin ‘Yeni 11’inde olacak
Türkiye otomotivin ‘Yeni 11’inde olacak
GİRİŞ 06.08.2018 09:35 GÜNCELLEME 06.08.2018 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksek teknolojili donanımlara sahip otomobiller, elektrikli araçlar, değişen tüketici tercihleri gibi konularla ciddi şekilde boğuşan otomotiv endüstrisi, yakın geleceğe ilişkin öngörülerini de tekrar gözden geçiriyor. Otomotiv endüstrisinin profesyonelleri, gelişim fırsatlarının “geleneksel olmayan” kaynaklarda aranması gerektiğini belirtirken, bunun sadece “yeni ulaşım çözümleri” olarak tanımlanan elektrikli ve sürücüsüz araçlar gibi teknolojilerle sağlanamayacağını kaydediyor.

Otomotiv dünyasının deneyimli yöneticilerinden biri olan Bo Andersson, endüstrinin gelişiminde en büyük rolü “Yeni 11” olarak bilinen ülkelerin oynayacağını, büyüme fırsatlarının da önemli ölçüde bu ülkelerde ortaya çıkacağını söyledi. Türkiye’de de iki tesisi bulunan Japon yan sanayi devlerinden Yazaki’nin Avrupa, Kuzey ve Orta Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Andersson, kendisinin de savunduğu bu öngörünün, “aklı başında yöneticilerin büyük bölümü tarafından da dillendirildiğini” vurguladı. Yazaki’nin, “Yeni 11” olarak tanımlanan 11 gelişmekte olan pazarın büyük çoğunlunda yer aldığının da altını çizen Andersson, “Şu an (11 ülkenin) 7’sinde faaliyetimiz olmasından mutluyuz ve şimdilik, kalan ülkelere genişleme planımız yok” ifadesini kullandı.

‘Öncelik önemli’

Her zaman hizmet verdikleri ana sanayi firmalarının gittiği ülkelerde var olmayı tercih ettiklerini anlatan Andersson, “Gelişmekte olan pazarlarda, ana üreticilerle birlikte veya onlardan önce var olmayı tercih ediyoruz” dedi, bu ülkelere erken ulaşmanın, “büyük ödülleri olduğu”nu hatırlattı. “Ulaşılabilirlik” faktörünün, gelişmekte olan pazarlarda “çok önemli bir konu” olduğuna da değinen Andersson, “Çünkü en çok gelişme potansiyeli taşıyan pazarlar, insanların otomobile harcayacak çok fazla parası bulunmayan yerlerdir” ifadesini kullandı.

 

“Yeni 11” olarak adlandırılan toplulukta Türkiye’nin yanı sıra Güney Kore, Filipinler, İran, Vietnam, Pakistan, Nijerya, Meksika, Mısır, Endonezya ve Bangladeş bulunuyor.

Temmuz ihracatı da ‘yükseliş’ yazdı...

Türkiye otomotiv endüstrisinin Temmuz ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.8 artışla 2 milyar 765 milyon dolar oldu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde de sektörün ihracatı yüzde 14.4 artarak, 19 milyar 198 milyon dolara ulaştı. 

Öte yandan Ocak-Temmuz döneminde otomotiv yan sanayi ihracatında bir numaralı pazar Almanya olurken, ABD’ye yapılan yan sanayi ihracatının yüzde 45 arttığı görüldü. Binek oto ihracatında ise Birleşik Krallık ve Fransa’ya ihracat artarken, ABD ihracatı yüzde 82 düşüş kaydetti. İki ülke arasında tansiyonun yüksek seyrettiği Temmuz ayında da ABD’ye yapılan ihracatta yüzde 30’luk düşüş gerçekleşmesi dikkati çekti. Temmuz ayında ihracatın yüzde 79’u Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirildi.

YORUMLAR 1
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Montajla nereye kadar acaba böyle devam edecek elin Avrupalısı benim verdiğim paranın 3/1 ine aynı arabaya biniyor
    Cevapla