Yeni Ford Focus'a EuroNCAP'ten 5 yıldız

Bağımsız çarpışma testi kurumu EuroNCAP, daha da zorlaştırılan güncel test kriterleri uygulanarak yapılan testte Yeni Ford Focus’u 5 Yıldız ile değerlendirdi. Yayalar ve araçlar dışında bisikletlileri de algılayan ve çarpışmayı önlemek üzere fren yapan gelişmiş güvenlik teknolojileri 5 Yıldız’ı beraberinde getirdi.

Yeni Ford Focus'a EuroNCAP'ten 5 yıldız
Yeni Ford Focus'a EuroNCAP'ten 5 yıldız
GİRİŞ 03.08.2018 16:12 GÜNCELLEME 03.08.2018 16:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Ford Focus, bağımsız çarpışma testi kurumu EuroNCAP tarafından daha da zorlaştırılan güncel test kriterleri uygulanarak yapılan testlerde üstün bir performans sergiledi. Yeni Ford Focus yeni test kriterleriyle gerçekleştirilen çarpışma testinde en yüksek derecelendirmeyi hak eden ilk araçlardan biri oldu. 

EuroNCAP tarafından yapılan değerlendirmeye göre Yeni Ford Focus bünyesinde barındırdığı yoldan karşıya geçen veya yol kenarında ilerleyen yaya ve bisikletlileri algılayan Ford’un Çarpışma Önleme Yardımcısı da dahil olası bir çarpışmayı önleme veya etkilerini azaltmaya yönelik birçok özellikle üstün güvenlik seviyesi sunuyor. Sistem olası bir çarpışma algılaması ve sürücünün uyarılara reaksiyon göstermemesi halinde otomatik olarak fren yapıyor. 

Euro NCAP hem yetişkin, hem de çocuk yolcu korumasında Yeni Focus’a yüksek puan verdi. Ford’un yeni C2 platformu ve yüzde 33 oranında yüksek dayanımlı ve presle sertleştirilmiş çelik kullanımı sayesinde önden çarpışma kuvvetlerinde yüzde 40’lık bir iyileşme gösteren Yeni Ford Focus ayrıca araca yandan çarpışma testlerinde de en yüksek puanı elde etti. 

Yeni Ford Focus’un çarpışma testinde elde ettiği sonucu değerlendiren Ford Global C-Sınıfı Otomobil Araç Hattı Direktörü Helmut Reder: “Geçmişteki sürüşlerinizi ve yolda güvende olmak için ne kadar yoğunlaştığınızı düşünün. Aslında günümüzdeki sürüş daha az talep etmiyor, sadece bizler baskıya daha alışkın hale geldik. Yaya ve bisikletli algılama özelliğine sahip Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi teknolojiler sürücü üzerindeki baskıyı azaltıyor, odaklanmalarına yardımcı oluyor ve daha güvenli bir sürüş ortamı tesis ediyor” dedi. 

YORUMLAR 1
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ani fren destegi şart artık yavaşta olsa yakından ufak cocukta gecse sen ğörmesende o ğörüyo iyi oluyo birde cogu arabada olsa daha iyi
    Cevapla