Otomobil devi Renault'ya büyük şok!

ABD yönetiminin İran'a ambargo kararı, 15 yıldır bu ülkede üretim yapan Renault'u da vurmak üzere. Renault İran`dan çıkıp Afrika`ya yönelmenin hesaplarını yapmaya başladı. Renault`un İran`daki pazar payı yüzde 8 seviyesinde bulunuyor.

Otomobil devi Renault'ya büyük şok!
Otomobil devi Renault'ya büyük şok!
GİRİŞ 29.07.2018 11:29 GÜNCELLEME 29.07.2018 12:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD yönetiminin İran'a ambargo kararı dünya devi şirketlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararlar nedeniyle bu kez Renault İran planlarını değiştirmek zorunda kalacak.
 
Bloomberg'de yer alan habere göre, Renault'un her ne kadar Amerika'da bir pazarı olmasa da ortağı Nissan'ın ABD'deki varlığı Fransız devini İran'dan çıkış planı yapmaya zorluyor.
 
Renault'nun COO'su Thierry Bollore, analistlerle yaptığı bir konferans konuşmasında, başta Afrika olmak üzere yeni iş fırsatlarına baktıklarını belirterek, İran'da kaçırılan iş fırsatlarını telafi etmek istediklerini söyledi.
 
Renault geçtiğimiz yıl İran'ın Sanayi Geliştirme ve Yenileme Organizasyonu ve yerel ortağı Parto Negin Naseh ile lokal üretimi yüzde 75 oranında artırmak için anlaşma imzalamıştı.
 
Şirket bu anlaşma kapsamında henüz kapasite artırımına geçmemiş olsa da 2003 yılından bu yana diğer iki partneriyle üretim yapıyor.
 
Renault'un İran'daki pazar payı yüzde 8 seviyesinde bulunuyor.
 

YORUMLAR 10
  • antepli 5 yıl önce Şikayet Et
    lokal üretim değil yerel üretim.
    Cevapla
  • esed kaybedebilir 5 yıl önce Şikayet Et
    esed idlibi bombalamaya başladı. han şeyhuna yoğun hava saldırıları var. esed idlibde kaybederse bütün suriyeyi kaybedebilir.
    Cevapla
  • Aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    En adi arabaları yapan firma. Parçaları da çok pahalı. Tek dci motoru iyi. Motorun rantını yullardır yiyen işçilik ve kalite yoksunu arabalar.
    Cevapla
  • Rero 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Ali kardeş sende yazilanlari doğru oku.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Motoru sen mi uretiyorsun da biliyorsun. Siz bu zihniyette olduğunuz sürece Türkiye hiç bir yere gelemez. Renault Türkiye'nin kendi motorunu yaptığı tek fabrika. Dünyada bütün benzinli motoru üreten tek firma. Buradan ekmek yiyiyoruz. Servisten ya da tamirciden muzdarip iseniz tavsiye üzerine anlayan yere gösterin. Serviste pahalı olan birçok orjinal parça farklı mağazalarda 4 de bir fiyatına satılıyor. En basit mantıkla Mercedes gibi bir deve motor üreten bir firma. Neden diğerleri üretemiyor diye bir sorgulayın lütfen
    Cevapla
  • ercu 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli marka arabanın önemi işte bu
    Cevapla
  • Yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    Bana renault demeyin,bir senedir şanzuman sorunu ile uğraşıyorum.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı arızadan 3 farklı toplam 4 arıza sonrası değişim talep edebilirsiniz. Şayet ürün yetkili servis bakımlı olursa.
    Cevapla
  • eren 5 yıl önce Şikayet Et
    5 kere edc şanzıman söküp taktirani biliyorum. geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıramazsın. Ne usta içinden çıkabilir ne de parça fiyatı sebebiyle siz içinden çıkabilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle