Emsal niteliğinde karar! Cezayı iptal ettirdi

Avukat İlker Atamer, hem aracının çekilmesi hem de 108 TL trafik cezası kesilmesi üzerine başlattığı hukuk savaşını kazandı. Para cezasının iptaline ilişkin kararda, hem aracın çekilmesinin hem de idari para cezası düzenlenmesinin hakkaniyete uygun olmadığı vurgulandı.

Emsal niteliğinde karar! Cezayı iptal ettirdi
Emsal niteliğinde karar! Cezayı iptal ettirdi
GİRİŞ 28.07.2018 09:36 GÜNCELLEME 28.07.2018 09:36
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Müvekkili ile toplantı yapmak için 25 Nisan 2018’de Nişantaşı’na giden avukat İlker Atamer’in, park halinde bulunan otomobili ‘yasak park’ iddiasıyla çekildi.  Aracı çekilen Atamer’e ayrıca yokluğunda Şişli Trafik Denetleme Büro Amirliği’nce trafik cezası kesildi.

Avukat Atamer, avukatı Ayça Özbek aracılığı ile İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe vererek para cezasının iptal edilmesini istedi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne verilen dilekçede şunlara yer verildi: “Ceza tutanağında ‘yasak park’ şeklinde iki kelimeden ibaret bir not haricinde müvekkilin yasak yerde park yaptığına ilişkin hiçbir fotoğraf, delil ve kayıt bulunmamaktadır. Yasak park yapıldığı net bir adres veya numara gösterilmemiştir. 

 

 

Ayrıca idari para cezası tutanağında araç sürücüsünün imzası bulunmamakta olup, bu eylemin gıyapta yapılması, idari işlemin açıklığı ve kanunilik ilkeleri ile Kabahatler Kanunu’nun 25’inci maddesine aykırıdır. İtirazımızın kabulü ile hukuka aykırı olarak düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.”

‘BİR EYLEME BİR YAPTIRIM’

Başvuruyu değerlendiren İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği ise Avukat Atamer’in aracının yasak park yerinden çekildiği ve aynı zamanda idari para cezası düzenlendiğini hatırlatarak, bir eylemle ilgili ancak bir yaptırım uygulanabileceğini, avukat Atamer’in aracının çekilerek ve idari para cezası düzenlenmesinin hakkaniyete uygun olmadığı kanaatine varıldığını ifade ederek itirazın kabulüne karar verdi.

İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, “108 TL’lik idari yaptırım kararının kaldırılmasına, dosya üzerinde yapılan inceleme 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 28/10 maddesi gereğince kesin olarak karar verildi” denildi.

EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

Avukat İlker Atamer, “Bu bildiğim kadarıyla Türkiye’de içerik itibariyle tek karar. Bu karar, idareye iki yaptırımı ayna anda uygulayamayacağını söyleyen emsal niteliğinde muhteşem bir karar” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 86
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    seksen milyonda bir uygulanan adalet adalet değildir. ne idüğü belirsiz mafya kılıklı oto çekicileri hala aynı suçu işlemeye devam etmekte maalesef. bu hususu düzeltmek çok mu zor. bir kanunsuzluğu tescil ettirmek için illa avukat mı olmak lazım
    Cevapla
  • Özgür 5 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin gizli kanayan yarası. Göz göre göre oto parkçılar zengin ediliyor...
    Cevapla
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Aç kalınca saldırıyorlar çekecek araç arıyorlar ve lüks araç çekememeye özen gösteriyorlar ve maalesef parayı coğu polis cebe indiriyor park yerindeki görevlilerle birlikte
    Cevapla
  • dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çekiciler trafiği açmak için araç çekmiyorlar sadece ellerine verilen ceza koçanlarını doldurmak ve yeddi emin otoparklarına para kazandırmak.Yeddi emin otoparkları işletenlerin önceki mesleklerini bir araştırın.Park edilemez levhalarını otoparkçılar dikiyor kimin haberi var.Kavacıkta sokak dahil hiç bir yere araç bırakamazsın insanlar kapkaç oynuyorlar.Kargo araçlarını ve motorları bile alıyorlar ne trafik açması
    Cevapla
  • Aydin erborazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ulkemizde parasiz park yeri yok birtane göstersin trafik ondan sora kaldirsin ceza yazsin
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    polisin görevi park yeri göstermek değil. Park ihlali yapanların cezasıını yazmak gerekirse kaldırmak. Saçmalamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle