20 yıl zarar eden otomobil devinden ilk kâr!

General Motors (GM) bünyesindeyken bir türlü kâr edemeyen Opel, Fransız PSA’nın bünyesine geçer geçmez kâr açıkladı. Fransız grubun dün gerçekleşen toplantısında CEO Carlos Tavares bünyelerine yeni katılan Opel’in yılın ilk yarısındaki operasyon kârının 502 milyon Euro olarak gerçekleştiğini söyledi. GM bünyesindeyken 20 milyar Euro zarar eden şirket en son tam yıl kârını 1999 yılında yapmıştı.

20 yıl zarar eden otomobil devinden ilk kâr!
20 yıl zarar eden otomobil devinden ilk kâr!
GİRİŞ 26.07.2018 09:09 GÜNCELLEME 26.07.2018 09:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

PSA Grubu 2018 yılının ilk yarısında büyümesini sürdürdü. Grup yüzde 40.1 büyüyerek 38.6 Milyar Euro gelir kaydetti. PCD (Peugeot-Citroen-DS) otomotiv bölümü yüzde 8.5 ve OV (Opel-Vauxhall) otomotiv bölümü yüzde 5 faaliyet kâr marjına ulaşırken, Grup yüzde 7.8 faaliyet kâr marjı kaydetti. Grup, 1 milyar 157 milyar Euro’su OV olmak üzere toplam 3.191 milyar Eurooperasyonel nakit akışı kaydetti. PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares yapmış olduğu değerlendirmede, "Grup güçlü dalgalanmalara rağmen 2014 yılından bu yana global olarak kârlılığını, verimliliğini ve satış adetlerini yükseltmeye devam ediyor. Opel-Vauxhall ekipleri 20 yıldır devam eden kayıpların ardından Yeni dönem Opel-Vauxhall'i inşa etmek üzere iyi sonuçlar almaya başladılar ve daha iyi bir performans için potansiyele de sahipler. Çevikliğimiz ve uygulama konusundaki istekliliğimiz, hedeflerimize ulaşmak için en güçlü dayanağımız olmaya devam ediyor” dedi.
 
OPEL’İN SABİT GİDERLERİ DÜŞTÜ
 
İlk yarının değerlendirildiği toplantıda Opel'in yıllar sonra kâr ederken şirketin sabit giderlerinin yüzde 28 oranında azaldığına dikkat çekildi. Yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 40’ın üzerinde artıran PSA, 38.6 milyar Euro ciroya ulaştı. Bu rakam içinde Opel’in payı ise 9.95 milyar Eurooldu.
 

YORUMLAR 8
  • Millet 5 yıl önce Şikayet Et
    General Motor giderlerini Opel' e yazıp GM nin karını yüksek gösteriyordu bütün arga masrafları Opel' de görünüyordu yani Opel' in karı aynı muhasebeleştirmesi farklı.
    Cevapla
  • Xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    20 milyar zarar ve simdi satilmis vay be ne inandirici
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    yeni kasaları dandik.Satışı artmadı besbelli.kağıt üzerinde falsolar var herhalde
    Cevapla
  • Turgut 5 yıl önce Şikayet Et
    Piyasadan haberin yok herhalde. peynir ekmek gibi astra-corsa satılıyor :)
    Cevapla
  • Şikayet çok 5 yıl önce Şikayet Et
    Opel General Motors'a geçince kalitesi çok düştü. Hangi Opel sahibine sorduysam arabasından dert yanıyor. Başta motor arızaları ve yakıt tüketiminden
    Cevapla
  • meyyid 5 yıl önce Şikayet Et
    2016 da sıfır corsa dizel otomatik alacaktım.2007 den beri bunlara fiatın motor verdiğini duyunca vazgeçtim.çünkü fiat la opel arasında 20000 tl fiyat farkı var.ben hem bu kadar fazla ödeme yapacağım ama bindiğim arabada fiat motoru olacak,alman motor değil..o zaman gider ucuz olan fiata binerim.bu yüzden vw polo dizel otomatik aldım oldukça memnunum. tek sorun motorun sesi biraz fazla çıkıyor 3 silindir olduğu için.
    Cevapla
  • Yiğit 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada belli başlı motor üreticileri vardır. Bunlardan biri de fiattır. Mesela merced a180 dizellerde renault motoru, volvolarda ford motoru olduğunu biliyor musun? Bende çok araştırırım araba alırken. Savunmak için yazmıyorum ama opel astra j 1.3 cdti almış 3 yıldır bendedir. Konfor anlamında fiat, polo vs. aralardan çok iyidir. Enteresan birşey paylaşıyım. 60 binden fazla üyesi olan astra klubune uyeyim turbo dağıtanını neredeyse duymadım. 3 silindir wolkswagenin piyasaya sürdüğü fabia, seat grubunda da kullandığı motordur. Güle güle kullan ama keşke bir opel sürseydin ;)
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    polo dizel otomatik de çok yakmıyor mu acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle