AB karalar bağladı! Çıkış yolu arıyorlar

Avrupa Birliği, ABD`nin otomotiv tarifelerini düşürmesi için ara yol arıyor. Donald Trump geçen ay AB’den ithal edilen otomobillere yüzde 20 gümrük tarifesi uygulanabileceğini söylemişti.

AB karalar bağladı! Çıkış yolu arıyorlar
AB karalar bağladı! Çıkış yolu arıyorlar
GİRİŞ 18.07.2018 10:28 GÜNCELLEME 18.07.2018 10:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker önümüzdeki hafta ABD’ye giderek ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Konuya yakın iki kaynağı verdiği bilgiye göre Juncker otomotiv tarifelerinin düşürülmesi için pazarlık zemini arayacak.
 
Bir kaynak Juncker’in otomotiv tarifelerinin düşürülmesi için hem iki taraf hem de diğer büyük otomotiv ihracatçısı ülkeleri içeren ülkeler arası sektörel anlaşmalar önereceğini bildirdi. Böyle bir anlaşmanın zaman alacağını belirten kaynaklar, Trump’ın teklifi kabul etmesi konusunda iyimser olmadıklarını belirtti.
 
Donald Trump geçen ay AB’den ithal edilen otomobillere yüzde 20 gümrük tarifesi uygulanabileceğini söylemişti.  

YORUMLAR 2
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    abd bile gümrük uyguluyor mevcut ötv yi artırmamız gerekir bizde milleyetçilik sıfır kendimizin olsun çamurdan olsun demiyoruz yerliyi kötüle ithale saldır falanca yapmış filanca yapmış hey Yarrabbim
    Cevapla
  • Tsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki milli müessese şu egea benzinliye kampanya var dizele yok. Arada 40 bin lira fiyat var. Vw bile bu kadar yağmacı değil.
    Cevapla