Kiralık araçta dev işbirliği

95 ülkede 2 milyon araçla günlük kiralama sektörünün dünya devi Enterprise 3. havalimanında THY ile işbirliğine imza attı. Türkiye’de 5 yılda 3 kat büyümeyi hedeflediklerini açıklayan Enterprise Türkiye CEO’su Özaslan Tangün, “Sadece 2018’de Türkiye’de 1 milyar lira yatırım yapacağız. "diye konuştu.

Kiralık araçta dev işbirliği
Kiralık araçta dev işbirliği
GİRİŞ 16.07.2018 09:56 GÜNCELLEME 16.07.2018 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Günlük araç kiralamanın dünya devi Enterprise 3. havalimanında Türk Hava Yolları (THY) ile işbilriğine imza attı. Transfer hizmetleri ve pazarlama gibi daha birçok alana dayanan işbirliğiyle Enterprise Türkiye 5 yılda 3 kat büyümeyi hedefliyor. Bu yıl içinde 1 milyar liralık araç yatırımı yapacak olan Gürbaşlar iştiraki Enterprise Türkiye 3. havalimanında kısa zaman içinde 6 bin araçlık filoyla hizmet verecek.

DÜNYADA 10 BİN LOKASYONU VAR

Enterprise Global Yönetim Kurulu Başkanı Andrew C. Taylor, Enterprise’ın dünya üzerinde 10 bin tane lokasyonu olduğunu belirterek, “Bu lokasyonlarda her ay müşteri memnuniyeti ölçümlemesi yapılıyor. Tüm atamalar, primler buna göre belirleniyor. Son birkaç senede işimizi yıllık 1 milyar dolar büyüttük. Enterprise global bir firma ve dünyanın her yerine yayılıyoruz. Türkiye’yi de çok önemli ve çekici bir pazar olarak görüyoruz. THY ile yürüttüğümü işbirliği de bunu destekliyor” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE CİROYU 7 KAT BÜYÜTECEK

Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün ise, “2014’ten 2017’ye kadar olan dönemde yaklaşık dört kat büyüdük. Türkiye’de araç kiralama, özellikle günlük araç kiralama sektörü ciddi bir potansiyele sahip. Sektördeki kişi başı harcama yaklaşık 2.5 dolarlar civarında. Türkiye’deki günlük araç kiralama sektörü yaklaşık 50 bin araçlık bir parka sahip. Enterprise ise yalnızca Miami’de tek bir havalimanında 25 bin araç ile hizmet veriyor. Bu açıdan bakıldığında da Türkiye’deki potansiyelin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Sektör yılda yaklaşık yüzde 10-15 büyüyor. Önümüzdeki dönemlerde bunun artmasını bekliyoruz. Biz ise sektörün çok üzerinde büyüyoruz. Bu yıl yüzde 40-50’lik büyüme bekliyoruz. 2017 yılını 500 milyon lira ciro ile kapattık. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde ciromuzu 3.5 milyar liraya yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu, Türkiye’deki en büyük işbirliği diyebiliriz” dedi.

1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAKLAR

Tangün sözlerine şöyle devam etti: “Biz de bu kapsamda yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu sene yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırım yapacağız. Araç filomuzu büyütürken yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Otomotiv sektöründe de kiralamanın önemi artıyor. Araç kiralama şirketleri araç satın alarak otomotiv sektörünü canlı tutuyor. Bu şekilde sektörün gelişimine önemli bir katkı sunuyor. Araç kiralama sektörü önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan otomotiv sektörüne katkı yapmaya devam edecektir.”

Hizmet kalitesi artacak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Enterprise’in yarışta gösterdikleri mücadeleden ve bu işi almalarından dolayı çok memnunuz. Geçtiğimiz yıl başladığımız ve küresel çapta ilerlediğimiz anlaşma Türk Hava Yolları’nın menfaati açısından da yolcularımıza sunacağımız hizmet kalitesi açısından da çok önemli bir işbirliği olmuştur” dedi.

YORUMLAR 1
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd hep böyle boş işlerle türkiye ye yatırım yapar hiç teknolojili bir konuda yatırım yaptığını türkiye ye teknoloji getirdiğini gordunüzmü kanımızı emmeye gelirler
    Cevapla