Ehliyet kurslarında yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle ehliyet kurslarının il ve ilçelerin nüfusu dikkate alınarak açılması uygulamasına son verildi

Ehliyet kurslarında yeni dönem!
Ehliyet kurslarında yeni dönem!
GİRİŞ 02.07.2018 10:56 GÜNCELLEME 02.07.2018 10:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

"DÖNEM AÇMAMA CEZASI" YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

 

 

Buna göre, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında başarısız olan kursiyer oranının yüzde 55 ve üstünde olması durumunda kurs hakkında verilen "dönem açmama cezası" yürürlükten kaldırıldı.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu açılışlarının il ve ilçelerin nüfusu dikkate alınarak yapılması uygulamasına son verildi. Kursların, müstakil binalarda açılmasına yönelik düzenleme yapıldı. 

TELAFİ DERSLERİ VERİLECEK

Bu kurslarda görev yapan eğitim personelinin izinli veya raporlu olması nedeniyle yapılamayan dersler telafi edilmek zorunda olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca personele yönelik açılan sürücü kurslarında, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına ait sınav araçları kullanılabilecek.

DİREKSİYON EĞİTİMİ UYGULAMA SINAVIYLA İLGİLİ DEĞİŞLİK

Yeni düzenleme ile direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında geri geri park alanında olduğu gibi geri geri "L" alanında da araçta bulunan komisyon başkanı ve usta öğretici araçtan inerek değerlendirme yapacak.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının mevcut binalarında ve 1 Ocak 2020'ye kadar nakillerinde müstakil bina şartı aranmayacak

YORUMLAR 18
  • Akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Sürücü belgesinin silah ruhsatından farkı yok, hatta araç kullanmak ateşli silahtan daha tehlikeli. Sürücü adayları trafikte araç kullandırılarak kurallar uyum ve hakimiyet açısından daha uzun süre izlenmeli. Başarılı olanlara en az iki yıl süreli geçici sürücü belgesi verildikten sonra trafikteki başarısına göre kalıcı sürücü belgesine dönüştürülmelidir.
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Milletimizin kaniyan büyük bir yarasi,geç bile kalindi ,mangaldaki kül gibi,kimler ölüp gimedi ki!Avrupada bir ehliyet tin bir degeri,yaşamin bir parçasi ,onsun olmanin bir yoksullugunu her kez bilir,kaybetmemek için elinden geleni yapar.şöfer okullarindan hep bir şüphem vardi,acaba gerekeni Yapmiyolar mi diye! Ehliyet olmak isteyenlerin,bir heyet önünden geçirilmesi ve araba kullanma yeteneginin bìr doktor raporu ile baglantili olmasi belki ölü sayisini,üzüntülerimi azaltir.
    Cevapla
  • Leyla 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışarak kazanabilirsiniz ehliyeti.ben bi yabancı olarak kazandım çok şükür
    Cevapla
  • Erol cosgun 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurslar adam soyma egitim sifir ede kustan ehliyet alzn soforler hep tirafik canavari
    Cevapla
  • Mustekim güngör 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehlıyette sınav imtıhan falan olmaması lazım.bu şuna benzer .yemek yeme ehlıyeti çikarırlarsa hiç şaşmayin.dünyada sınavsız ehlıyetlı bır çok ülke vardir.kapıtalıst zıhnıyet havadan bile vergi alacak metre küpü yırmibeşkuruş.
    Cevapla
  • Engin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak ehliyeti marketten mi alacak millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle