Devrim gibi trafik kararı! 80 km'ye düşürdüler

Fransa'da şehirler arası otoyollarda hız limiti 90 kilometreden 80 kilometreye düşürüldü. Trafik kazalarında yaşanan artış nedeniyle getirilen bu uygulama trafikte devrim olarak görülüyor.

Devrim gibi trafik kararı! 80 km'ye düşürdüler
Devrim gibi trafik kararı! 80 km'ye düşürdüler
GİRİŞ 30.06.2018 15:24 GÜNCELLEME 30.06.2018 15:24
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fransa'da eleştirilere konu olan ve devamlı yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle eleştirilere konu olan hız limiti uygulamasında revizyona gidiliyor. Yarın sabahtan itibaren 90 kilometrelik şehirler arası hız limiti 80 kilometreye indirildi.

TRAFİK DEVRİMİ

 

 

Ülke genelinde özellikle otoyollarda yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle çok fazla tepki çeken hız limiti, yarın sabah itibarıyla düşürülüyor. Özellikle şehirler ararası yollarda uygulamaya sokulacak olan trafik kuralları, yol güvenliği ve sürüş emniyeti için önemli bir devrim olarak görülüyor.

TÜRKİYE'DE DE OLSUN ÇAĞRISI

Hükümetin yaptığı bu uygulama Fransızları memnun ederken, ülke genelinde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Türkiye'de otoyollarda ölümlü kazalarda korkutucu bir orana sahip. Fransa'da yapılan bu trafik devrimi, Türkiye sosyal medya gündeminde "Bu kural Türkiye'de de uygulansın" karşılığını buldu.

Türkiye'de aynı hız limiti de 90 kilometrede bulunuyor.

YORUMLAR 28
  • bilinçli vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    hız sınırı ile uğraşılacağınaza devlet kanun yönetmelik vs birsey yapıp 90 km hızın üstüne çıkan araçların ülkeye giriş ve satışına engel olsun. bu ülkede her türlü araçın satışına müsade ediyorsa hızada karışılmasın.her gün çoçuklara çinsel istismar oluyor, teröre yardım yataklık .terörist olunuyor idam gelmiyor.boş işlerle uğraşmayı bırakın
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kim ne derse desin bizim millet eğer aldığı aracın ibresi 260 yazıyorsa o ibreyi kopartacak başka türlü kendini doyuramıyor malesef sen 90 olan kurala uy ama o arkadan habire sellektör yapıp geç lan sağa ben geliyorum bana yol verceksin dercesine basıyor esas birbirimize saygıyı öğrenmemiz lazım herşeyden önce.
    Cevapla
  • Osmanlı'ya Kurban 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa' da şehirlerarası hız limiti 80 km. ye indirilmiş. Türkiye' de şehirlerarası bölünmüş yollarda hız limiti 120 km. Türkiye' de böyle bir şey yapamazsın. 120 km. ye bile itiraz eden daha fazla olsun diyen, 122 km. den itibaren radara girince itiraz eden insanlardan fazla birşey beklenmez. Kalite meselesi. Kanuni yapılan radara tuzak diyen, isyan eden, kanun& kural tanımak istemeyen insanlardan ne beklenir?
    Cevapla
  • osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    gelsin inşallah ya adam yanımızdan 200 km hızla geçiyor
    Cevapla
  • Ortadirek Şaban 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmiş ülkelerde hiz sınırı düşürülüp cezalar arttırılıyor Turkiyede ise cezalara af geliyor hız sınırı da artiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle