Kazada Tesla'nın bataryası iki kez alev aldı

Mayıs ayında bir Tesla aracının duvara çarpmasıyla gerçekleşen kazadan sonra bataryanın iki kez alev aldığı ortaya çıktı. Batarya konusunda zaten tartışmaların odağında olan şirket, geçmişte de benzer batarya problemleri yaşamıştı

Kazada Tesla'nın bataryası iki kez alev aldı
Kazada Tesla'nın bataryası iki kez alev aldı
GİRİŞ 27.06.2018 13:03 GÜNCELLEME 27.06.2018 13:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD’nin Florida eyaletinde 8 Mayıs’ta gerçekleşen bir kaza, 2 gencin ölümüne ve bir diğerinin de yaralanmasına yol açmıştı. Federal araştırmacıların yayınladığı rapora göre gerçekleşen kazadan hemen sonra Tesla Model S’nin bataryasının iki kez alev aldığı ortaya çıktı. İtfaiyeciler alevleri güçlükle kontrol altına aldı.

Rapora göre saatte 186 kilometre hızla yol alan Tesla Model S’nin 18 yaşındaki sürücüsü, direksiyon hakimiyetini yitirerek bir residansı çevreleyen duvara çarptı. Görgü tanıklarının ifadesine göre çarpışmadan sonra araç patlamayla alev almaya başladı. İtfaiyeciler olay yerine vardığında alevler içinde kalmış olan otomobili söndürmek için 300 galon su ve köpük kullandılar.  

 

 

Aracın lityum iyon bataryasının bir kısmı güvenlik için çıkarılmasına ve bataryanın geri kalanında alevlerden bir iz olmamasına  rağmen kazadan sonra araç kaldırılırken batarya tekrar alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden sonra araç depolama alanına götürüldü ancak batarya orada tekrar alev aldı.

Bir Tesla aracının bataryasının kazadan sonra alev alması ilk kez olmuyor. Model X SUV’ın Kaliforniya’da karıştığı bir kazada aracın bataryası 5 gün sonra alev almıştı. Şirketin batarya konusunda başı daha epey ağrıyacak gibi görünüyor.

YORUMLAR 3
  • SsS 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu benzin, dizel ve gaz patlamasından daha mı büyük! Yapmayın ALLAH aşkına, elektrikli araçlar veya daha temiz hava sağlayan araçlar şart.
    Cevapla
  • sarı 5 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bu adamı batırsak diye uğraşıyorlar pil bu kardeşim bişey olmaz benzin deposu ona oranla 100 kat daha tehlikeli sanki sorunmuş gibi abarta abarta tartışılıyor.
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki benzin alev alıyor diye benzin kullanımını ve benzinli araçları terk mi ettik veya suçladık mı?
    Cevapla