Volkswagen elektrikli yarış aracı rekor kırdı!

Almanya merkezli Volkswagen, Çin'de yılda 300 bin araç üreten fabrikasının kapasitesini ikiye katlamaya hazırlarken, şirketin ürettiği elektrikli yarış aracı pist rekoru kırarık rüştünü ispatladı.

Volkswagen elektrikli yarış aracı rekor kırdı!
Volkswagen elektrikli yarış aracı rekor kırdı!
GİRİŞ 25.06.2018 17:13 GÜNCELLEME 25.06.2018 17:15

Otomotiv sektöründe elektirkli araçların git gide bir standart haline gelmesine yaklaşırken, pistlerde de boy göstermeye başladı. Alman üreticisi Volkswagen, Çinli FAW ile ortaklığını kullanarak yılda 300 bin elektrikli otomobil üretimi ile dünyanın en büyük otomotiv fabrikalarından biri olan Foshan Plant'ın kapasitesini ikiye katlamaya hazırlanıyor. 

Elektrikli otomobillere önem veren şirket son olarak ürettiği elektrikli yarış aracı ile pistlerde de boy göstermeye başladı. Bunun üzerine Volkswagen, elektrikli yarış aracıyla pistlerde yapmış olduğu en hızlı dereceyi gerçekleştirmeyi başardı.

 

 

Volkswagen Motosport'un resmi Twitter hesabından paylaşılan bilgilere göre 7 dakika 57 saniyelik derecesi ile Romain Dumas'ın sürücülüğünde, Pikes Peak pistinin rekorunu kırmayı başardı. Volkswagen bu rekoru sürücüleriyle paylaşsa da bundan sonraki dönemlerde bu tür araçlara şaşırılmayacağını gösteriyor. 

Volkswagen 2025 yılına kadar dünya genelinde yılda 1 milyon adetlik elektrikli otomobil üretimine ulaşmayı planladığını açıkladı.