Putin'in göz bebeği hazır hale geldi!

Rusya için prestij meselesi haline gelen ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üzerine imzasını attığı güneş enerjisiyle çalışan solar yarış aracı, Soçi formula pistinde gerçekleşen test sürüşünü başarıyla tamamladı.

Putin'in göz bebeği hazır hale geldi!
Putin'in göz bebeği hazır hale geldi!
GİRİŞ 21.06.2018 06:19 GÜNCELLEME 21.06.2018 06:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rus mühendisler tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de çalışmalarını yakından takip ettiği güneş enerjisiyle çalışan yarış aracı Soçi’de düzenlenen test sürüşünü başarıyla geçti. Putin, Nisan ayında aracı yakından incelemiş, mühendislerden araç ile ilgili bilgi almış, aracın da üzerine imzasını atmıştı. Üzerinde 4 metrekarelik güneş paneli olan, kaportası ise askeri teknolojilerde kullanılan fiber karbon ile yapılan araç saatte 120 kilometre hız yapabildi.

Testi başarıyla geçen araç 14 Temmuz ile 22 Temmuz tarihleri arasında ABD’nin 4 farklı eyaletinde gerçekleşecek olan güneş enerji sistemli solar otomobil yarışlarına katılacak.

 

 

YORUMLAR 5
  • DOĞRU 5 yıl önce Şikayet Et
    nobel ödüllü türk bilim adamı doktor aziz sancar ın en son demeci; türk gençleri siyasetten uzak dursun bilimle uğraşsın diyor,Biz ne yapıyoruz senelerdir içimiz dışımız siyaset,ortalıkta magandalar kol geziyor,elin adamı bilimle teknolojiyle uğraşıyor...
    Cevapla
  • ahmet43 5 yıl önce Şikayet Et
    çağın gerisinde :)
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ruslar yakinda gunes enerjili savas ucagi yapar
    Cevapla
  • senol 5 yıl önce Şikayet Et
    bu aracın aynısını bizde ilkokul öğrencileri yapıyor biraz abartmışsınız...
    Cevapla
  • fakirmucit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ancak güneşi kendi içinde olursa mümkün :) yani nükleer füzyon ile çalışan bir araç yapılırsa
    Cevapla