Mini hatchback Audi A1 resmi olarak duyuruldu

Alman otomobil üreticisi Audi, kompakt hatchback sınıfındaki temsilcisi A1’in yeni jenerasyonunu duyurdu. Tamamen yenilenen Audi A1, beklenenden çok daha sportif görünüyor!

Mini hatchback Audi A1 resmi olarak duyuruldu
Mini hatchback Audi A1 resmi olarak duyuruldu
GİRİŞ 19.06.2018 09:48 GÜNCELLEME 19.06.2018 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Audi A1, sportif yüzüyle şimdi çok daha enerjik!

Audi’nin bu sabah online bir tanıtım ile duyurduğu ikinci jenerasyon A1, kendisinden beklenmeyecek sportiflikte bir dış tasarıma sahip. Ön bölümünde Q2’den bolca izler taşıyan araç; altıgen ızgarası, agresif tamponu ve kaputtaki yaratıcı havalandırma boşluğu ile dikkat çekiyor. Bu boşluk, markanın Quattro serisine bir gönderme olarak atfediliyor. Arka bölümde ise büyük bir arka spoyler ile aerodinamik tampon gibi detaylar, S-Line paketinde sürücülere sunuluyor.

İç mekanında sınıfına nazaran geniş bir yaşam alanı sunan Audi A1, 335 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Aracın koltukları yatırıldığında bu hacim 1.090 litreye kadar genişleyebiliyor. 10.25 inçlik dijital gösterge panelinin yanı sıra 8.8 inç ya da 10.1 inç boyutundaki multimedya sistemi sanal kokpiti oluşturuyor. Ayrıca spor-ısıtmalı koltuklar, ambiyans aydınlatma, 11 hoparlörlü B&O ses sistemi ve siyah tavan gibi seçenekler aracın opsiyon listesinde dikkat çekiyor.

Audi A1’in kaputun altında ise 3 farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.0 litrelik 3 silindirli, 1.5 ve 2.0 litrelik 4 silindirli şeklinde sıralanan TFSI motorlar, 93 beygirden 197 beygire kadar geniş bir güç yelpazesi sunuyor. Daha fazla performans isteyen kullanıcılar ise 250 beygire yakın güç üreten S1 modeline yönelecek. Aktarma tarafında 6 ileri manuel, 7 ileri çift kavrama ve 6 ileri S-tronic şanzımanın motor seçeneklerine göre kullanıcılara sunulacağını belirtelim.

Güvenlik tarafında şerit takip sistemi, adaptif park asistanı, otomatik güvenlik freni ve hız limitörü gibi donanımların standart olarak sunulması dikkat çekiyor. Yıl sonuna doğru satışa sunulacak aracın fiyatı ise daha sonra açıklanacak.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    eski sine göre çok güzel olmuş
    Cevapla