Skoda Kodiaq RS rekorla başladı!

Geçtiğimiz hafta Ring’e çıkmasıyla beraber ilk sızıntısını veren Skoda Kodiaq RS, çok geçmeden rekor haberini de beraberinde getirdi. Ring rekoru kıran otomobil ile ilgili ilk detaylar haberimizde!

Skoda Kodiaq RS rekorla başladı!
Skoda Kodiaq RS rekorla başladı!
GİRİŞ 16.06.2018 09:53 GÜNCELLEME 16.06.2018 09:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Skoda Kodiaq RS, Ring’in en hızlı 7 koltuklusu oldu

Nürburgring 24 Saat yarışlarının tek kadın galibi olan Sabine Schmitz, rekor denemesi için Kodiaq RS’in sürücü koltuğuna geçti. 18 Mayıs’ta yapıldığı belirtilen deneme sonucunda 20.8 kilometrelik Nordschleife pisti 9:29.84’lük dereceyle geçildi. Böylece performanslı SUV, henüz tanıtılmadan pistin en hızlı 7 koltuklu SUV modeli olmayı başardı. İşin ilginç yanıysa her ne kadar Skoda aksini ilan etse de Ring’de kayıtlara geçen bir “7 koltuklu SUV” rekoru bulunmuyor.

 

 

Sabine Schmitz araçtan etkilendiğini belirterek, “Özellikle Nordschleife gibi zorlu bir pistte 7 koltuklu bir aracı sürmenin çok kolay olmayacağını tahmin ettim. Ama bu konuda büyük yanılgıya uğradım, performanstan çok etkilendim.” şeklinde konuştu. Gelen bilgilere göre Kodiaq RS’in kaputunun altında 2.0 litrelik BiTDI dizel motor yer alacak. 236 beygir güç ve 500 Nm tork üreten motorun ilk defa bu modelde kullanılacağının altını çizelim.

YORUMLAR 1
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel olmuş ama şu ön yargı yok mu! Bir türlü kurtulamıyorum, SKODA işte :)
    Cevapla