Bakan Zeybekci'nin yeni makam aracı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yeni makam aracı Türkiye'de üretilen Hyundai Genesis oldu.

Bakan Zeybekci'nin yeni makam aracı
Bakan Zeybekci'nin yeni makam aracı
GİRİŞ 15.06.2018 20:35 GÜNCELLEME 15.06.2018 21:52
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, makam aracı olarak Türkiye'de binek araç üretimi yapan Hyundai markasının "Genesis" model otomobilini tercih etti.

Makam aracı olarak daha önce Türkiye'de binek araç üretiminde bulunan Japon bir firmaya ait otomobili tercih eden Zeybekci, şimdi de Türkiye'de binek taşıt üretimi yapan Hyundai’nin "marka imajı" çalışmaları kapsamında Başbakanlığa hibe ettiği Genesis'i seçti. Zeybekci, "Ülkemizde binek araç üretimi yapan firmalara ait araçları kullanmak gibi bir hassasiyetimiz var" dedi ve diğer bakanların tercihlerine saygı gösterdiğini belirtti.



Ekonomi Bakanlığı olarak Türkiye’de binek araç üreten firmalara yönelik büyük hassasiyet gösterdiklerine işaret eden Zeybekci, Türkiye'de kullanılan araçların tümünün yerli olması yönündeki temennisini dile getirdi.

'GÖNÜL İSTERDİ Kİ...'

Zeybekci, "Gönül ister ki Türkiye'de, işçilerimizin alın teriyle, emekleriyle üretilmiş araçları kullanalım ancak sık ve hızlı seyahat etme ihtiyacı nedeniyle belirli bir performansın üzerinde makam araçlarına gereksinim duyuyoruz." dedi.

 

 

Bakan Zeybekci şunları kaydetti:

"Ülkemizde binek araç üretimi yapan firmalara ait araçları kullanmak gibi bir hassasiyetimiz var. Şu anda kullandığımız Genesis, Hyundai markasına ait bir araba. Önceden de Toyota marka bir araç kullandım. Gerek Hyundai gerekse Toyota, Türkiye'de binek araç üreten firmalar ve markalar.

Bunların arabalarını kullanıyoruz. Diğer taraftan da tabii ki Türkiye'de Ford, Fiat, Honda gibi diğer markaların da araçlarını kullanmayı önemli bir hassasiyet olarak görüyorum. Bu, benim şahsi görüşüm. Diğer bakanlarımızın görüşlerine ya da kullandıkları arabalara da son derece saygı gösteriyorum."

YORUMLAR 66
  • ben de haklıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanı tebrik ediyorum. Çok hassas ve önemli bir davranış. Alman, Amerikan, Avrupa arabaları yerine kimseye zararı olmayan ve bizim gerçekten dostumuz olan Güney Kore ve Japon arabaları tercih edilmeli. En azından teröristleri desteklemiyorlar. Tabi aynı hassasiyet cep telefonu dahil bütün ürünlerde gösterilmeli. Gösterilmeli ki menfaatinin zarar göreceğini bilen Batılılar bize zarar verecek davranışlardan kaçınsın. Kesinlikle en etkili yol budur. Oturduğunuz yerden Batılılara kuvvetli bir tokat atmak istemez misiniz?
    Cevapla
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle yaaa Hyundaı G. Kore malı en azından batıdaki düşmanlardan almayın
    Cevapla
  • selçuk 5 yıl önce Şikayet Et
    helal, olsun, sayın bakanıma hiç olmazsa alman veya amerikan marka değil kendimiizn olmasa da
    Cevapla
  • LastLight 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Üretilmiş olabilir velakin araç güney kore menşeilidir ve Hyundai markasının sunduğu orta üst sınıf bir araçtır.Şimdi burdaki arkadaşlar bunu makam otosu zannedir bilakis bir girin araştırın Amerikada Hong Kong da Çin'de güney körede bu araçlar normal kullanıcılar içinde sunulmaktadır.Türkiye kafasıyla bakmayın şu otomobile.Bunlar ahım şahım değil onlar için bir anlayın artık ya..3000cc 4000cc oralarda insanları düşündüren şeyler değill
    Cevapla
  • Galip 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlar özel yapım markası ne olursa olsun.3000-4000 cc 200 -300 hp güç üreten konfor ve lüks sunan araçlarda yakıt ve masraf fazla dikkate alınmaz.Kullanıcı profili bellidir.Yerli üretimi iyidir.Ama ithalatına sınır getirilmeli.Siyasilerin bu tip arabalara binmesi öteden beriye Türkiyede tartışma konusu olmuştur.Almanya dahil kimse hayrına Türkiyede otomobil üretmez.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    2.0-3.0 araçlar lüks değil aksine sıradan. türkiye'de vergilendirme yanlış. genesis güzel aslında tam türk halkına hitap eden güzel bir sedan. ithal araçlardansa üretimi burada yapıldığı için bile yaygınlaşmalı derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle