Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan elektrikli yerli otomobile ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil paylaşımı
GİRİŞ 13.06.2018 02:30 GÜNCELLEME 13.06.2018 02:39
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikli yerli otomobilin 2021'de yola çıkacağını belirterek, bunun gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) 50 milyar avro katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin petrol bağımlılığını azaltacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan elektrikli yerli otomobile ilişkin paylaşımda bulundu.

 

 

"2021'de yollara çıkacak olan elektrikli yerli otomobilimiz, gayri safi yurtiçi hasılaya 50 milyar avro katkı sağlayacak, petrol bağımlılığımızı azaltacak. Vakit yerli otomobil vakti. Vakit Türkiye vakti." ifadelerini kullanan Erdoğan, paylaşımında elektrikli yerli otomobil projesine ilişkin detayları içeren bir görsele de yer verdi.

ERDOĞAN TEK TEK SIRALADI

Erdoğan'ın paylaştığı görselde, Türkiye'nin otomobilinin ekonomiye katkıları şöyle sıralandı:

"100'e yakın yan sektör gelişecek. Bilişim, yazılım ve dijital teknolojileri geliştirecek. Petrole bağımlılığı azaltacak. Akıllı sürüş sistemleri ile geleceğin teknolojilerini yansıtacak."

MÜTHİŞ RAKAMLAR

Türkiye'nin otomobilinin 2021'de yollarda olacağının altı çizilen görselde, "Türkiye'nin otomobilinin GSYH'ye katkısının 50 milyar avro, cari açığa katkısının 7 milyar avro, istihdama katkısının 20 bin" olacağı belirtildi.

Otomotiv sanayi ihracatı verilerinin de yer aldığı görselde 2002'de 4,8 milyar dolar olan ihracatın 6 kat artış göstererek 2017'de 28,5 milyar dolara ulaştığı, otomotiv sanayindeki yıllık üretimin de 2002'de 347 bin adet gerçekleştiği, 2017'de ise 1 milyon 696 bine ulaşarak 4,8 kat artış gösterdiği kaydedildi.

YORUMLAR 31
  • Peycu 5 yıl önce Şikayet Et
    Alt tarafı muadillerinden %5 daha ucuz olacak bir araç için bu kadar car car bağırmanın ne anlamı var.
    Cevapla
  • Peycu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu otomobil yerli olacak, muadillerine göre ucuz olacak denilerek yola çıkıldı. Eleştiri yapamayacak kadar zavallısınız önünüze geleni vatan haini ilan ediyorsunuz çünkü kapasiteniz buna elveriyor.
    Cevapla
  • bordobereli 5 yıl önce Şikayet Et
    al bir tane nato kafa nato mermer kafa daha şimdi sana olayın detayını anlatırdımda bu zamana kadar anlamadıysan zahmet çekmeye değmezsin
    Cevapla
  • i AYDIN 5 yıl önce Şikayet Et
    kapa çeneni
    Cevapla
  • Fth 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı fiyata bile kendi ülkemin ürünü yerli malı para yurt dışına çıkmayacak bu kadar vatan düşmanı olmayın az bişey şuurlu köle gibi yaşamaktan vazgeçin
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomobile dil uzatanlar görün bunu. birileri Alaman marka bir otoyu methederken yerli olanlar ne düşünüyor gör ona göre oyunu ver. Tüm oylar CUMHUR İttifakına, huzura ve refaha. diğer ittifakların hepsi boş ve şer ittifakı
    Cevapla
  • electras 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 deki benzin-mazotla bugünüde bi karşılaştır, mtv yi karşılaştır, dları karşılaştır,cari açığı karşılaştır bırakın bu işleri ya
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 den önceki faiz oranıyla bugünkünü bir karşılaştır,enflasyonu karşılaştır,batan bankaları karşlaştır,emekli maaşı kutuğunda ölenmeli karşılaştır,rehin alına hastaları karşlaştır,asgari ücreti karşılaştır.asıl sen bırak bu illeri kafan çalışmıyor belli git otlamaya devam et en iyi yapacağın iş
    Cevapla
  • sebahattin 5 yıl önce Şikayet Et
    bakü ceyhan hattı içinde türkiyeyi kalkındıracak naraları atıyorlardı,sonuç bakü ceyhan işletmesi zarar ediyor, evet bu da bizi kalkındıracak.
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakü Ceyhan hattının anlaşması 2011 yılında değiştirildi. Artık zarar etmiyor. Şu ana kadar olan gelirinin 3 milyar liranın üzerinde olduğu söyleniyor. Araştır biraz.
    Cevapla
  • Burdayiz. 5 yıl önce Şikayet Et
    İncenin ince hesabına göre zarar edecek bir yatırm, onlar durduracak tı, hani onlar hesap uzmanıydı, nasıl kar yapar:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle