Artık çok daha çekici, modern ve sportif…

Bu haftaki konuğumuz 1984 yılında üretime sunulan ve 5. nesliyde büyük beğeni toplayan SEAT IBIZA oldu.

Artık çok daha çekici, modern ve sportif…
Artık çok daha çekici, modern ve sportif…
GİRİŞ 12.06.2018 17:26 GÜNCELLEME 12.06.2018 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç/ Haber7

Bu hafta 5.nesiliyle büyük beğeni toplayan SEAT IBIZA’yı teste aldık. 1984 yılında üretime sunulan model, en son kasasıyla artık çok daha sportif ve çok daha modern bir görünüme sahip olmuş.

 

DIŞ TASARIM

FR donanımıyla konuğumuz olan model, ön yüzde Seat Ailesi’nin bütün hatlarını yansıtıyor. Ön ızgarayla başlayan son dönem çizgiler, 4 çizgili kaput yapısı ve dikey uzanan gündüz led farlarıyla devam ediyor. Yan profilde ise en çok dikkat çeken bölüm, 17 inçlik karartılmış jantlar. Omuz hizası ve bel hizası keskin hatlarda aracın profilini bir adım öteye taşıyor. Yenilenen arka led stoplar ve 63 litre artan bagaj kapasitesi de tasarımı tamamlayan unsurlar.

İÇ TASARIM

B sınıfına oranla çok iddialı bir tasarıma sahip olan model, tüketicisini çok modern karşılıyor. Leon’dan esintilerin de olduğu iç tasarımda, konforlu koltuklar ve 8 inçlik çok kullanışlı ekran göze hitap etmeyi başarıyor. İnsan biner binmez araçtan keyif almaya başlıyor. Örneğin gece yolculuklarında, iç aydınlatma da kullanılan kırmızı ledler de sizleri bir tık daha mutlu edebiliyor. Bu arada 8 İnçlik ekran da demişken, üzerinden bir çok pratik uygulamaya ulaşılabiliyor. Akıllı telefonların hepsinin uyumlu olarak çalıştığı sistem, telefon uygulamalarını ekrana yansıtabiliyor. Bunun dışında malzeme kalitesi olarak bakarsak da yarı sert yarı yumuşak malzemelere denk gelebiliyoruz. Eşya gözleri de sınıf ortalamasında. Pianoblack bölümlerde tasarıma bir artı olarak söylenebilir.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE PERFORMANS

Test konuğumuz 1.0 litrelik benzinli ve otomatik şanzımanlı bir üniteye sahipti. Model 115 beygir güç üretirken yaklaşık 200nm tork gücüyle besleniyor. Müthiş bir viraj kabiliyeti olan modelin, ara hızlanmaları ve motor sesi de tüketicisini inanılmaz memnun edebiliyor. Spor ve agresif kullanımlara çok müsait olan İbiza, 6500 devire kadar gaza basmanıza izin veriyor. Şunu da söylemeden geçmeyelim ; sınıfına oranla performansına bayıldım… Yalıtım konusunda da yabana atılmayacak kadar başarılı olan model, rüzgarı ite ite gidiyor desek yanlış olmaz.

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

+ Güvenlik donanım ağı oldukça iddialı.
1- Ön çarpışma uyarı sistemi
2- Park yardım sistemi
3- Geri Görüş kamerası
4- Yokuş Kalkış Desteği
5- İkincil Fren sistemi ( Kaza anlarında ikinci kez otomatik fren yapan sistem) BU sistem ilk defa kullanılıyor.
6- Sürüş modları ( Sport, eco, şehir içi ve kişiselleştirilir..)

+ İç tasarım artık çok daha şık ve Leon’u aratmıyor.
+ Performans sınıfına oranla muhteşem.
+ 6500 devire kadar gaza basabilmeniz sizi muhteşem hissettiriyor. ( agresif kullanımlarda bir üst vitese 6500dd’dan sonra geçebiliyor.)
+ Vites Bölümü konumlandırılması çok başarılı.
+Jantlar çok akıcı.
+ Ön yüzü artık çok daha başarılı
+ Bagaj kapasitesi 63 litre büyümüş ( 355 litre olmuş)
+ Koltuk tipi , konforu ve renkleri çok kullanışlı.
- Modeli çok sevdiğimden sanırım, çok eksiğini bulamadım. Belki FR donanımda şerit takip sistemi ve geri görüş kamerası olabilirdi.

YAKIT TÜKETİMİ

Yakıt tüketimi oldukça değişkenlik gösteriyor. Şehir içi normal kullanımlarda 6 litre ile 7.8 litre arası veriler elde edebiliyorsunuz. Agresif sürüşlerde ise bu veriler 9 litreleri gösterebiliyor. Biz test tüketimimiz boyunca uzun yol yapmadık ve ortalama 7.2 litre veri elde ettik. Fabrika verilerinde ise 4.4 litre karma tüketim gösteriyor.

EN BEĞENDİĞİM ÖZELLİĞİ

Kesinlikle ECO TRAİNER teknolojisi. Bu teknoloji yakıt tüketimiyle orantılı çalışıyor. Ekran üzerinden tüketiciyi uyaran ve daha az yakıt yakmasını sağlayan bu teknoloji ciddi anlamda bize ANTRENÖRLÜK yaptı. Klima kapat, lastik basınçlarını kontrol et, daha az devirli kullan, gaza fazla basma gibi uyarılar sizleri daha az yakmaya yönlendiriyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • muhammed KARYAĞIŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Seat , şu an ülkemizde fiyat - performans anlamında en makul fiyatları ve en iyi donanımları sunan otomobil markası .Üstelik Volkswagen altyapi ve üst yapısı kullanıyor. Leon Fr modeli çok ama çok başarılı
    Cevapla