2. elde rekor bekleniyor!

Kur ve yükselen faizle artan fiyatlar nedeniyle tüketici, hayaline 2. elde ulaşmayı seçti. Hareketlenen piyasada yıl sonuna kadar 6 milyon 2. el oto satışı bekleniyor

 2. elde rekor bekleniyor!
2. elde rekor bekleniyor!
GİRİŞ 11.06.2018 09:31 GÜNCELLEME 11.06.2018 09:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sıfır kilometre otomobillerin yükselen fiyatlarına yaklaşan bayram eklenince kullanılmış otomobil pazarında hareketli günler yaşanmaya başlandı. Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, “Sıfır ve 2. el arasında açılan makasın önümüzdeki aylarda da devam edeceğini bekliyoruz. 

TÜİK verilerine göre yılın ilk 5 ayında sıfırdan 2. ele ciddi bir kayma var. Daha önce yıl sonu beklentimiz 6 milyondu ama bunun da aşılabileceğini görüyoruz. Döviz kurundaki artışla beraber sıfır araç fiyatlarına gelen yüksek zamlar sonrası 2. el araç piyasası müşteri için ciddi bir çekim merkezi haline geldi” açıklamasını yaptı.

 

 

1.8 MİLYON ARAÇ SATILDI

“Mevcut verilere göre yılın ilk 4 ayında 1 milyon 823 bin 302 araç el değiştirdi” diye konuşan Aydın, “Hâlâ mevcut fiyatlar olması gerekenin yaklaşık yüzde 10 altında seyrediyor. Otoshops olarak 2018 yılının ilk 5 ayını 3.248 adetlik satışla tamamladık. 2018 yıl toplamındaki satış hedefimizi ise 8 bin 500 araç olarak belirledik” dedi.

YORUMLAR 6
  • Serkan S 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu buraya yorum yapmışsınız " 2..el satanlar vicdanlı olsun" - " türkiyede 2.el pirim yapıyor dünyada baska yerde yok" Ulan bu lafları eden insancıklar size soruyorum ozaman siz bana 100 bin lira borc verin 1-2 seneliğine sonra ben size 100 bin olarak geri vereyim ? Sıfır fiyatı artan bir aracın 2.elide gayet tabii artacaktır. Neyse siz bu akıllı devam edin kardeşim 3/5 ay daha bekleyin bugün baktıklarınızıda aramıyacaksınız .
    Cevapla
  • asaf aymaz 5 yıl önce Şikayet Et
    2.EL arabasını satanlar biraz vicdanlı fiyat isteyin. Sanırsınki arabası plazadan çıkmış. Her alıcıyı saf sanmayın. Birini kandırırım nieti ile fiyat istemeyin. Unutmayın ki hile ile satış yaparsanız alacağınız paranı tamamını harama dönderirsiniz
    Cevapla
  • Sualp 5 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar uçtu ama dolarını altınını bozdurup araba alan kişinin aklından şüphe etmek lazım.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş araba ihtiyaç bu zamanda olmazsa olmaz...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada sadece türkiyede 2.el araçlar prim yapıyo sanarım....fiyatlar aşırı derecede uçmuş durumda
    Cevapla
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    sıfırı artmazsa 2.el artarmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle