Giderayak son planları yaptı

Fiat Chrysler grubunun CEO’su Sergio Marchionne, 2019’da görevi bırakmadan önce son planlarını açıkladı. FCA, elektrikli araçlar için gelecek 4 yıl 9 milyar euro’dan fazla harcayacak.

Giderayak son planları yaptı
Giderayak son planları yaptı
GİRİŞ 04.06.2018 09:51 GÜNCELLEME 04.06.2018 09:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fiat’ı ayağa kaldıran ve Amerikan Chrysler’ı alarak büyümesini sağlayan Fiat Chrysler (FCA) CEO’su Sergio Marchionne, 2019’da görevini bırakmadan önce şirketin son iş planını da yaparak, geçtiğimiz günlerde açıkladı.

FCA’nın 2022’ye kadar elektrikli ve hibrit motorlu araçlar için 9 milyar euro yatırım yapacağını açıklayan Marchnionne, Maserati sayesinde Tesla ile “süper elektrikli” konusunda yarışa gireoeklerinin de sinyalini verdi.

2021’den itibaren dizel motorlu otomobil satmayacaklarını, bu motorları sadece “ticari araç”larında kullanacaklarını söyleyen Marchionne, Fiat markasının da, modeller konusunda “sadeleştirmeye gideceğini” açıkladı. Nitekim buna göre Fiat, Avrupa pazarında sadece 500 ailesinin yanı sıra Panda ile temsil edilecek. 

Böylelikle Fiat’ın bir dönem efsane olan “Punto”su da yollara veda edecek. Bursalı Tipo’nun ise, ağırlıklı olarak gelecekte farklı pazarlara yönlendirilmesi gündeme gelebilecek. Marchionne, fiyat rekabeti açısından “Fiat’ın Avrupa’daki yeri yeniden tanımlanacak” diyor.

Tesla’ya rakip

Açıklanan plana göre FCA, kademeli olarak Alfa Romeo, Jeep ve Maserati markalarında da dizeli devreden çıkartacak. Maserati için 2022’ye kadar 4 tam elektrikli ve 8 hibrit versiyon planlanırken, Jeep 4 tam elektrikli ve 10 hibrit, Alfa Romeo ise 6 tane hibrit araç lanse edecek. Maserati’nin süper otomobili Alfieri’nin, Tesla’ya rakip olması ve elektrikli versiyonu sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 2 saniyenin altında tamamlaması, planlar arasında.

Bununla birlikte Alfa Romeo’nun yıllık üretiminin 400 bin civarına çıkarılması ve performans ağırlıklı modellere yönelmesi de planlanmış. Hibrit teknolojinin yanı sıra elektriği güç artışı için de kullanacak Alfa’nın, 600 HP’lik güçle “GTV”yi yeniden üretmesi de gündemde.

FCA, Jeep’i özellikle ABD pazarında daha güçlü hale getirmeyi planlarken, Chrysler ve Dodge markalarını öldürmeyecek, ancak çok kısıtlı sayıda modelle satışa sunacak. Chrysler, daha çok minivan ile anılacak, Dodge ise Charger ve Challenger satacak.

YORUMLAR 1
  • Fujiyama 5 yıl önce Şikayet Et
    Fiat teneke üreticisi
    Cevapla