Yeni Audi RS3'e 4 motor takıldı

Almanya merkezli olarak hizmet veren Schaeffler tarafından geliştirilen Audi'nin spor otomobili RS3'e içten yanmalı motor yerine 4 tane elektrikli motor takıldı ve otomobil 1180 HP güce ulaşarak geldiği noktayı kanıtladı.

Yeni Audi RS3'e 4 motor takıldı
Yeni Audi RS3'e 4 motor takıldı
GİRİŞ 01.06.2018 14:37 GÜNCELLEME 01.06.2018 14:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Almanya merkezli olarak hizmet veren ve Formula E'de Audi'nin sponsoru olan Schaeffler tarafından geliştirilen Audi, kendinden söz ettirmeyi başardı. 

Schaeffler, Audi RS3‘ü merkez alarak geliştirdiği konsept projede, bizlere bunun güzel bir örneğini gösterirken Formula E teknolojisinin sokaklara yansımasıyla ne denli başarılı değerlerin elde edilebileceğini kanıtlıyor. 

Formula E’de Audi’nin sponsoru olan Schaeffler, yeni model tasarladı. 4ePerformance proje için Audi RS3 modelini geliştiren firma, FE01 aracının elektrikli motorunu bu otomobile yerleştirdi. İçten yanmalı motorun yerini alan elektrikli motor RS3’ü 1180 HP güce ulaştırdı. 0-200 km/s ivlenmesini 7 saniyeden kısa süreden tamamlayan konsept oldukça etkileyici görünüyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemine yer verilen konseptte dört elektrikli motor ürettikleri gücü tekerleklere aktarıyor. Durum böyle olunca elektrikli RS3, hem hızlı hem de dengeli bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak aracın ön ve arkasına konumlandıran bataryalar toplamda 64 kwh güç sağlıyor.

YORUMLAR 2
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    İhanet ve terör olmasa, çok daha güzelini biz yapardık.
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    amaclarida bu zaten Türkiyenin kalkinmasini baltalamak terör bunun icin
    Cevapla