Hyundai'den sürücüsüz otomobil!

Bu yıl kendinden sıkça söz ettirmeyi başaran Hyundai markası elektrikli motor teknolojisine ve sürücüsüz otomobil teknolojisine ciddi yatırımlar yapıyor

Hyundai'den sürücüsüz otomobil!
Hyundai'den sürücüsüz otomobil!
GİRİŞ 30.05.2018 17:07 GÜNCELLEME 30.05.2018 17:07

Hyundai markası bu yıl elektirikli motor teknolojisine ve sürücüsüz otomobil teknolojisine ciddi yatırımlar yapıyor. Marka, geleceğe yön verecek konsept otomobiller üretmeyi önemsiyor. 

Yıllık AR-GE bütçesinden ciddi bir pay ayırarak otonom sürüşe odaklanan Hyundai, geçtiğimiz ocakta önemli projeyi tanıtmıştı. 

Peki Hyundai'den kendi kendine giden bir otomobil mi geliyor?

İşte o projenin detayları ve Hyundai’nin sürücüsüz otomobil teknolojisi hakkında bilgiler: 

Hyundai markası, 2018 Ocak başında Las Vegas’taki CES Teknoloji Fuarına Katıldı. Marka, 2018 Las Vegas CES Teknoloji Fuarında NEXO adlı bir modeli tanıttı. 

Hyundai NEXO modeli, yakıt hücreli elektrikli bir araç. NEXO ile yapılan ilk denemede Seul ve Pyeongchang arasında 190km’lik yolu katetmek oldu. 

Otonom sürüş teknolojisiyle Hyundai NEXO modeli, hatasız bir şekilde Seul ve Pyeongchang arasında 190km’lik yolu tamamladı. 

Yetkililer, aracın LEVEL4 otonom sürüş teknolojisine sahip olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Hyundai sürücüsüz otomobil teknolojisini doğrulamış bulunmakta. 

Otomobille ilgili planlar ise 2021 itibariyle büyük şehirlerde yola çıkması bekleniyor.