Bakan'dan yerli otomobil açıklaması! Üretim yeri..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin üretileceği yerle ilgili, "Projenin geldiği noktada yer seçimiyle ilgili bir konu yok ama talepler var. Talepler gelecek sene değerlendirilecek." dedi.

Bakan'dan yerli otomobil açıklaması! Üretim yeri..
Bakan'dan yerli otomobil açıklaması! Üretim yeri..
GİRİŞ 29.05.2018 17:30 GÜNCELLEME 29.05.2018 17:33
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Özlü, Kastamonu'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobil üretiminin yapılacağı ilin belli olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yerli otomobil üretim yeri için 22 ilin talebi bulunduğuna işaret eden Özlü, "Hepsi değerlendirilecek. Biz devletiz, neden bir ilimizi başka bir ilimize tercih edelim. Bu, önümüzdeki yılın, inşallah 2019'un konusu. Kastamonu da bizim gündemimizde. Projenin geldiği noktada yer seçimiyle ilgili bir konu yok ama talepler var. Talepler gelecek sene değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

 

 

Özlü, yerli otomobil üretimi için Filyos'un şansının yüksek olduğu yönündeki haberlere işaret ederek, "Filyos'un geldiği aşama itibarıyla önemli bir bölge, cazip bir bölge olduğunu ifade etmeye çalıştım. Sadece motorlu kara taşıtları değil, elektrikli ev aletleri de olmak üzere Filyos Endüstri Bölgesi'nde yatırım yapılabilecek alanlar var. O alanları anlatmaya çalıştım. Yoksa yerli marka otomobille ilgili bir değerlendirme yapıldığı gibi bir şey yok. Ben her gittiğim ilde de değerlendirme aşamasında olduğunu söylüyorum." diye konuştu.

Yer seçiminin projenin ikinci fazında yer aldığını belirten Özlü, "İkinci fazında bize gelen 22 ilden biri de Kastamonu'dur, bunlar değerlendirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız perşembe akşamı bir televizyon kanalında programa katılacak ve bu konuları cevaplandıracak." dedi.

YORUMLAR 24
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani bence hükümet bu konuda yanlis yol izledi.Tamam yapılsın ama madem belli tarihlere yetismicek niye tarih verip reklam yapılıyor.Biraz gizli devam etmeliydi.Iste bu secim surecinde vaadler arasinda soylenirdi seneye yeri otomobilin belli olacak diye.o zaman normal karsilanirdi.
    Cevapla
  • Sjz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan nereye yapilsin muhabbeti bile 1 sene suruyorsa bunun inşası kaç sene olur ?
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasil yani ? Daha yeri 1 yil sonra mi belirlenecek? Bu iş çok saçma bir hal aldi.Simdiye kadar prototip üretilmiş olmaliydi. Yani zaten en az 1 yıldır ciddi sekilde uğraşılıyor,kimler yapacak vs belirlendi ama uretim yapılacak yeri 1 yil sonra konuşulacak. Etti 2 yıl. 2019 un başında da denilmiyor 5 6 ay da 2019 dan gider.Ee ondan sonra uretim tesisi kurulacak hadi insaat isinde hizliyiz.argesi bilmem nesi derken yine treni kaciriyoruz.Dunyada dizel kalkiyor.Elektrikliler 2 3 yıla kadar piyasaya iyice yerlesir.bunlarla rekabet etmek zorlasacak.he bir de dizel filan yaparsak vay halimize
    Cevapla
  • Barış 5 yıl önce Şikayet Et
    E hani 2019 da yollarda olacaktı? Daha yeri belli değil nasıl olacak bu iş....
    Cevapla
  • sessizlik 5 yıl önce Şikayet Et
    (yer)(li) oto da "yer" sorununu cozemediysek "li" kismini nasil hallederiz acaba cok merak ediyorum:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle