Bakan yerli oto üretimi için yer işaret etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, yerli otomobil için Filyos’un önemine dikkat çekti. Özlü, "Filyos Endüstri Bölgesi’nin ana alanlarından birisi motorlu kara taşıtları olacak. Dolayısıyla Filyos’un şansı çok yüksek."dedi

GİRİŞ 26.05.2018 17:59 GÜNCELLEME 27.05.2018 09:40
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Zonguldak’ta aday tanıtım toplantısına katıldı. Gazipaşa Caddesi’ndeki seçim ofisinin açılışını da gerçekleştiren Özlü, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’ın yanı sıra 27. Dönem milletvekili adayları ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Özlü, AK Parti’nin 360 sayfalık seçim beyannamesinde Filyos Projesi’nin de yer aldığına dikkat çekti. Bakan Faruk Özlü, partimizin seçim beyannamesindeki Filyos Projesi bölümünü açıklamak istiyorum. ‘Büyük ölçekli, bölgesel ana liman projelerinden birisi olan Filyos Limanı’nın inşaat çalışmaları hızla devam etmekte, genel kargo, Ro-Ro, kuru yük ve konteyner olmak üzere toplam 25 milyon ton kapasiteye sahip olacak. 

 

 

2019 yılının ilk yarısında ilk etabın tamamlanmasını bekliyoruz. Proje devam ediyor. Etüt proje çalışmaları olan limanın kara ve demir yolu bağlantısının da gerçekleşmesini hedefliyoruz. Bu liman tamamlandığında 2023 vizyonu çerçevesinde Karadeniz bölgesinde ticaret alt yapısına ve yük koridorlarına büyük katkısı olacak" dedi.

ÇOK SAYIDA TALEP VAR AMA FİLYOS'UN ŞANSI YÜKSEK

Filyos Endüstri Bölgesi için seçilen alanlardan birinin de motorlu kara taşıtları olduğunu aktaran Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil için Filyos’un şansının yüksek olduğuna dikkat çekerek şu sözlere yer verdi:

Filyos Endüstri Bölgesi için seçilen alanlardan bir tanesi de motorlu kara taşıtlarıdır. Yerli otomobil projemiz çok iyi gidiyor. Bu projenin yer seçimi gelecek yıl yapılacak.

Değerlendirme içerisinde Filyos Endüstri Bölgesi de olacak. Beş yatırımcıdan oluşan ortak girişim grubu Filyos’u da değerlendirmeye alacak. Ama şunu ifade edeyim zaten Filyos Endüstri Bölgesi’nin ana alanlarından birisi motorlu kara taşıtları olacak. Dolayısıyla Filyos’un şansı çok yüksek.

Çok sayıda ilden talep var. Ama değerlendirme kriterleri arasında önemli bir kriter limanlara yakınlık, liman arkası bölge olması. Çünkü ihracat olacak. Bu bakımdan Filyos’un şansı yüksek.

Filyos Endüstri Bölgesi’nin Türk sanayisinin amiral gemilerinden birisi olacağını açıklayan Bakan Faruk Özlü, şöyle devam etti:

"Filyos Endüstri bölgesi var. Bu bölge bakanlığımızın projesi, beni bu bölgenin bakanı olarak çok çok heyecanlandırıyor. Filyos Endüstri Bölgesi’ndeki sanayi parsellerini bu sene içerisinde sanayiciler ile buluşturmaktır. 

Bu konuya çok özel olarak önem veriyoruz. Türkiye’nin ilk endüstri bölgesi Filyos Endüstri Bölgesi olacak. Türk sanayisinin amiral gemilerinden birisi olacak olan Filyos Endüstri Bölgesi sanayimize, ekonomimize büyük katkılar sağlayacak. Emin olunuz ki Filyos Endüstri Bölgesi en az GAP kadar büyük ve değerli projeler. Bu bölgede üretilen demir çelik yine kendi bölgesinde ham madde olarak kullanılacak. 

Elektrikli teçhizat imalatı, makine ve ekipman imalatı, motorlu taşıtlar imalatı gibi pek çok alanda bu bölgede faaliyet gösterilecek. Proje ile bölgeye yapılacak olan OSB’ler, yeni limanlar, çevre ve dere ıslah çalışmaları buranın cazibesini kat kat artıracaktır. İşsizlik azalacak, Zonguldak ve çevre iller göç veren değil göç alan iller haline gelecek. 

24 Haziran’da bir değil iki seçim olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilliği seçimi. Ben inanıyorum ki her iki seçim den de zaferle çıkacağız. Yeni sistemde hem liderimiz ve adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi ile AK Parti’nin mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi yeni dönem hedeflerimiz için çok çok önemlidir."

FİLYOS NEREDE?

Filyos, Zonguldak ilinin, Çaycuma ilçesine bağlı bir beldedir. Zonguldak il merkezine 25 km, Çaycuma ilçesine 23 km uzaklıktadır. Zonguldak'ın doğusunda, Karadeniz kıyısında kurulu bir yerleşimdir. Filyos Çayı yerleşimin doğusundan Karadeniz'e dökülmektedir. Yerleşim altı mahalleden oluşur: Abacık mahallesi, Geriş mahallesi, Hisarönü mahallesi, Kocaeli mahallesi, Sefercik mahallesi, Öteyüz mahallesi. Yerleşim merkezinde küçük bir liman bulunmaktadır. Ayrıca "Filyos Vadisi Projesi" kapsamında Sazköy'ün kuzeyinde yeni bir liman yapılması planlanmıştır.

YORUMLAR 55
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    2150 de bitecek böyle giderse. Şu gün bu gün diye diye zaman geçiriyorsunuz. Sadece boş laf....
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    sürecin nasıl gittiğini ne biliyorsun, bu iş 30-40 yıl önce bitmiş olmalıydı, Allaha şükür! şimdiye kadar bir eser bırakmamışlar ki. Vatan için alın teri dökenden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • KÜTAHYA 5 yıl önce Şikayet Et
    alman mercedes firması limana yakın mı
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    yer seçimi gelecek yıl yapılacak proje-fabrika 3 yılda biter 2022-2023 de anca üretilir.hadi hayırlısı
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sivas olsun her tarafa demiryolu ağı var her tarafa da yakın yetişmiş elman kendisi gelir yaterlki is bulsun
    Cevapla
  • bozkır 5 yıl önce Şikayet Et
    konya bozkır olsun hem akdenize yakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle