DS elektrikli SUV tanıtımı için kolları sıvadı

Fransız firma, Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda DS7 Crossback’in altında konumlandıracağı kompakt bir elektrikli crossover-SUV tanıtmaya hazırlanıyor.

DS elektrikli SUV tanıtımı için kolları sıvadı
DS elektrikli SUV tanıtımı için kolları sıvadı
GİRİŞ 26.05.2018 10:27 GÜNCELLEME 26.05.2018 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Crossover-SUV modeller ile ürün gamını genişletmeyi amaçlayan DS’nin tanıtacağı yeni otomobil, Audi Q2 ile rekabet edecek. Elektrikli bir versiyonu da bulunacak yeni otomobilin tek şarjda 200 km menzil sunabilmesi bekleniyor.

PSA Grubu’na ait Kompakt Modüler Platform üzerinde temellendirilecek şehir odaklı crossover modelin, 50 kW civarında bir batarya kapasitesi sunması planlanıyor. DS3’ün de yerini alacak otomobil hakkında açıklama yapan PSA Grubu’nun İngiltere patronu Stephane Le Guevel; “Küçük otomobil pazarı 3 kapılı modellerden çok küçük SUV’lara kayıyor. Bu yüzden müşterilerimize 3’ten daha farklı bir model sunacağız.” dedi.

 

 

DS’yi B segmentinde temsil edecek elektrikli crossover otomobilin tanıtılmasının ardından yeni modellerin geleceğini doğrulayan Le Guevel, bu araçların dördünün SUV olacağını belirtti. Otomobilin 7’nin küçük versiyonu gibi bir tasarıma sahip olmayacağını belirten DS, araçta kendine has bir tasarım dili kullanılacağını açıkladı. 

Firmanın 7 gibi büyük modellerinde hibrit seçeneği sunulacağını belirten Le Guevel, tanıtılacak otomobil gibi daha küçük modellerin ise elektrikli olarak satın alınabileceğini açıkladı.

2019’da satışa sunulması beklenen elektrikli crossover-SUV’un, DS7 Crossback’ten üç kat daha fazla satış gerçekleştirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR 1
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    200km ne ya hic gitmesin daha iyi
    Cevapla