Honda, elektrikli konseptini görücüye çıkardı

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Auto China'da yer alan Honda, GAC işbirliği ile geliştireceği ilk seri üretim elektrikli aracın bir ön gösterimi olarak Everus EV Concept'i görücüye çıkardı.

Honda, elektrikli konseptini görücüye çıkardı
Honda, elektrikli konseptini görücüye çıkardı
GİRİŞ 30.04.2018 10:52 GÜNCELLEME 30.04.2018 10:52

Tasarım tarafından ele aldığımızda, Everus EV Concept’in Honda HR-V modeliyle benzer boyutlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Hatta tasarım dili olarak da bu araçtan esinlenen detaylara ev sahipliği yaptığı görülüyor. Bu detaylar arasında benzer yapıdaki çatı hattı, aynı sayılabilecek A, B ve C sütunları, kapıların ve arka kısmın yapısı yer alıyor.

 

 

Honda, seri üretime geçecek modelin bu konsepte ne kadar yakın olacağına dair bir açıklamada bulunmadı. Ancak üretim modelinin yerel satışlarının yıl bitmeden başlayacağı söyleniyor. Everus EV’nin üretim versiyonu aynı zamanda Çinli araç paylaşım şirketi Reachstar tarafından da kullanıma sunulacak. 

Pekin Otomobil Fuarı boyunca sergilenecek Everus EV Concept, Honda’nın 2025 yılına kadar 20 yeni elektrikli araç piyasaya sürme planlarının bir parçası olarak görülüyor.