Lada Vesta Cross Sedan bir ilki gerçekleştirdi

Rus otomobil üreticisi Lada, halihazırda üç farklı modelden oluşan Vesta ailesini yeni bir modelle genişletmeye hazırlanıyor. Vesta Cross Sedan, yerden yüksekliğiyle arazi araçlarına meydan okuyacak.

Lada Vesta Cross Sedan bir ilki gerçekleştirdi
Lada Vesta Cross Sedan bir ilki gerçekleştirdi
GİRİŞ 24.04.2018 09:58 GÜNCELLEME 24.04.2018 09:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gittikçe yelpazesi genişleyen crossover ve SUV modelleri otomotiv dünyasını kasıp kavurmaya devam ederken, bazı üreticilerin “cross” ve benzeri isimlerle var olan modellerini yerden yükseltmeye başladığına şahit oluyoruz. Ford’un “Active” versiyonlarıyla varlık gösterdiği bu alanda, Rus efsanesi Lada da Vesta Cross Sedan ile iddiasını perçinlemeye hazırlanıyor.

Rus otomobil üreticisi Lada, halihazırda sedan, station wagon ve station wagon cross modelleriyle satışa sunulan Vesta ailesini “sınıfında ilk” olarak lanse edilen bir modelle dörde tamamlamak istiyor. Vesta Cross Sedan adındaki bu model, sedan ikiziyle karşılaştırıldığında tasarım ve teknik özellikler bakımından bazı güncellemelere ev sahipliği yapıyor.

Sedan modeli üzerinde yapılan değişiklikler arasında aracın arazi koşullarına uygun olarak hazırlandığını anımsatan ve dört bir yanını çevreleyen siyah plastik detaylar yer alıyor. 

Yükseltilen süspansiyonlar sayesinde elde edilen 203 milimetrelik yerden yükseklik de bu konuda Vesta Cross Sedanı bazı kompakt SUV modellerinin önüne bile geçirmiş durumda. Ayrıca, yalnızca görselliğe katkısı bulunmayacak bu süspansiyon sisteminin arazi ve yol koşullarında etkili bir sürüş deneyimi sağlayacağı söyleniyor.

İç dünyası Vesta Station Wagon Cross modeline benzeyen araçta 4.3 inç ekrana ve Bluetooth özelliğine sahip bilgi-eğlence sistemi, elektronik klima, elektrikli cam ve ısıtmalı ön koltuklar gibi özellikler yer alıyor. Lada Vesta Cross Sedan’ın tüm detayları ve fiyat bilgisi henüz açıklanmış değil. Ancak, kesin gözüyle bakılan bir şey var ki, o da Rusya dışına çıkarılmayacak bir model olması.

YORUMLAR 7
  • Ferit 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da zaten bu araçlar mevcut , zaten Türkiye de bazı toplumlar bu araçların ucuz olacağına inanıyor , Rusya’da full satış fiyatı 10bin dolar , Türkiye’de olursa 15&16 nin dolara denk gelen fiyatla satışa sunulabilir ama distribütörlüğünü yapacak firma henüz bulunamadı , alt yapı ve servis ağı kurulması gerekli. Araç sağlam ve güzel Rusya’da test sürüşleri yaptık . Umarım Türkiye bazı hazırlıklara başlar
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun arkasına pulluk takılabiliyor mu???
    Cevapla
  • Cihan Karaca 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Şartlarında tüm otomobillerin biraz yükseltilmesi lazım. Millet bir arabayı zar zor alıp elinde tutuyor bir de arazi aracımı almak zorunda. Otomobiller iyici yere yaklaştı ve sert süspansiyon oldu. Rezilliğini cıkardılar. Formula 1 gibi oldu neredeyse . Neymiş iyi yol tutuyormuş rahatlık ve yükseklik gitti ama. En azından sedan aile otomobilleri biraz yükseltilmeli, ezik buruk yollarda insan gözünü kapar oldu altı sürtecek diye.
    Cevapla
  • Cihan KARACA 5 yıl önce Şikayet Et
    Cross yerden yüksek anlamına gelmiyor. Zorlu, çapraz (düzensiz) koşulları anlatan bir ifade. Yani Bizim Yollar gibi.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    cross yerden yüksek demek kabaca
    Cevapla
  • anadolu aslanı 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkeye gelirse normal fiyatı diğer ülkelerde 30 bin tl ise bize gelirse 75 bin tl alıcı bulur ne bu yaa
    Cevapla
  • Ferit 5 yıl önce Şikayet Et
    Araç Rusya’da 10 bin dolar Türkiye ye gelirse %45 dah vergi koyarsanız 15 bin dolar yani 60 veya 65 milyardan aşagıya bir fiyat olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle