Efsane Camaro yenilendi!

Chevrolet'nin efsane spor otomobili Camaro, 2019 model yılı için kapsamlı bir şekilde yenilendi.

Efsane Camaro yenilendi!
Efsane Camaro yenilendi!
GİRİŞ 10.04.2018 12:21 GÜNCELLEME 10.04.2018 12:21

Detroit üç büyüklerinden GM bünyesindeki Chevrolet'nin efsane Coupe & Cabriolet spor modeli Camaro yenilendi. Yenilenen Camaro ile gelen önemli yenilikler arasında 2 litre hacimde turbo beslemeli güç seçeneği sunan Turbo 1LE modeli ve SS modelinde sunulmaya başlanan 10 ileri otomatik şanzıman yer alıyor.

Dış tasarımda 70'ler, 80'ler, 90'lar ve hatta 2000'lerin başında orijinal modelle bağı olmayan biçimlerde tasarlanan Camaro, 2009'da ilk nesline gönderme yapan retro temalı modern haliyle karşımıza çıkmıştı.

En son 2015 yılında karşımıza çıkan altıncı neslinde yüzde 70 oranında özgünleştirilmiş bir GM Alpha platform (önden motor - arkadan tahrik) ürünü olan yeni Camaro, makyajla birlikte daha da küçülen ön far grubu ve son dönem tasarım modasının aksine büyütülen arka stop far grubuyla öncelinden farklılaşıyor.

LS, LT, RS, SS ve ZL1 modellerinin yanı sıra 1LE performans paketiyle geniş bir yelpazede tercih edilebilen yeni Camaro'da artık giriş seviyesi bir yeni motor bulunuyor; 2 litre hacimde aşırı beslemeyle 275 beygir güç ve 400 Nm azami tork değerleri sunan yeni Turbo 1LE versiyonu özellikle Avrupa pazarlarında ve hatta ülkemizde 'grey market' olarak tabir edilen özel ithalat kanallarıyla kendi satış rekorlarını kırma potansiyeline sahip.

Yenilenen Camaro'da 'Chevrolet Infotainment 3' araç içi bilgi eğlence sistemi, iç dikiz aynasına yansıtılan geri görüş kamerası ve ön çarpışma uyarısı gibi yeni özellikler giriş seviyesinden yukarıdaki donanımlarda standart olarak sunuluyor