Yerli otomobilde son durum ne? Yerli araç ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan yüzde yüz yerli otomobil projesi hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. 2019 yılında Cenevre Otomobil fuarında tanıtılması planlanan araç, 2021 yılında satışa sunulacak.

Yerli otomobilde son durum ne? Yerli araç ne zaman çıkacak?
Yerli otomobilde son durum ne? Yerli araç ne zaman çıkacak?
GİRİŞ 21.05.2018 16:48 GÜNCELLEME 21.05.2018 16:48
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretmek için yola çıkan Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu tarafından oluşturulan Ortak Girişim Grubu hız kesmeden projeye devam ediyor. Sadece iç pazara değil, ihracat yapmayı da hedefleyen OGG, dünyaya açılmaya başladı. Türk sanayisi ve teknolojisi açısından bir dönüm noktası olacağı düşünülen bu proje için teknoloji ve tüketici trendleri de izlenerek sektörde tamamen farklı bir konumlanma sağlayacak kapsamlı bir strateji oluşturulmaya çalışıldığı, teknik ve finansal analiz çalışmalarının da bu kapsamda sürdürüldüğü belirtildi. Bunlar yapılırken gerek donanım, gerekse görünüm olarak tamamen Türk Milletinin istekleri doğrultusunda olacak. Peki yerli otomobilde son durum ne? Yerli otomobil ne zaman çıkacak?

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Geçtiğimiz yıl itibarıyla yılda 757 bin otomobil satışına ulaşmış bir Türkiye'de bu konuda hala adım atılmıyor olması artık ülkemizin bir ayıbı haline gelmişti. Bugün, işte bu ayıptan kurtulma yolunda tarihi bir adım atıyoruz." diyerek ilk otomobil üretimi için adım atmıştı. Sonrasında net tarihler veren R.T. Erdoğan, otomobil en geç 2019 yılında tamamlanacak 2021 yılında da satışa başlanacak dedi.

YÜZDE YÜZ ELEKTRİKLİ OLACAK!    

Ortak Girişim Grubu tarafından üretilecek, üzerinde çalışmaların devam ettiği yerli otomobile ilişkin bilgiler veren Koçak, "Otomobil yüzde 100 elektrikli bir otomobil olacak. Bir platform üzerinden 3 farklı otomobil yaklaşık 1-1,5 yıllık aralıklarla piyasaya sunuluyor olabilecek. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da açıklanmış olan takvime şu anda sadık kalmaya gayret etmeye devam ediyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR SON SURAT DEVAM EDİYOR!

Koçak, yer konusunda Türkiye'nin her yerinden önemli teklifler olduğunu, bunların hepsinin değerlendirileceğini belirterek, "Şu anda o aşamaya gelmek için biraz erken bir noktadayız. Bütün lojistik imkanlar, yan sanayinin imkanları, platform paylaşım imkanları, hepsi şu anda değerlendirilme aşamasında. Her geçen gün biraz daha hızlanıyoruz çünkü başlangıçtaki o sancılı konular biraz daha hızlı aşılıyor. Önümüzdeki dönemde, daha sık ve hızlı bir bilgilendirme sürecine gireceğiz" diye konuştu.

"Şirket oluşumuna çok yaklaşmış noktadayız. Şirketin, önümüzdeki günler içinde kurulup, yönetim takımının belirlenmesi aşamasına kadar geldik şu anda" diyen Koçak, bir yandan da Ortak Girişim Grubu'na üye şirketlerin oluşturmuş olduğu bir komiteyle teknoloji benzeri bütün süreçleri devam ettirdiklerini anlattı.

2019 CENEVRE’DE TANITILACAK!

Yerli otomobil projesinin koordinatörü Metin Sancar, Cenevre Otomobil Fuarı'nda çok önemli açıklamalarda bulundu.  Sancar, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yerli otonun ilk prototipinin 2019’da Cenevre’de sergileneceğini belirtti.

Sancar, "Prototipi düzenli bir planlama ve takvimle yetiştirebiliriz. 2019’da prototipin bitmesini hedefliyoruz. 1 Şubat’tan itibaren işe başladım. Ekibimizi kuruyoruz." dedi. 26 yıl havacılık sektöründe çalışan Metin Sancar, fuarda gördüğü teknolojilerin havacılığı aratmadığını ve yerli otomobil prototiplerinin önümüzdeki yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenebileceğini belirtti.

Sancar, "Cenevre Otomobil Fuarı’nda prototipleri sergilemeyi düşünüyoruz. 2021 yılında da seri üretime geçilmesi planlanıyor. Şuan yerli otomobil için 3 versiyon gündemde. 5 versiyona da çıkabilir. Araç yüzde 100 elektrikli olacak. Tamamen sıfırdan bir proje olacak. Herhangi bir mevcut prototipten yararlanılması da şimdilik gündemde değil." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 26
  • Memoli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence arabanın fiyatına bakmak lazım. Birde üzerine gelecek vergi yüküne. :)
    Cevapla
  • Fetiye özden 5 yıl önce Şikayet Et
    Fiati nekadar olacak her kesimden insanlar alabilecekmi
    Cevapla
  • atilla iri 5 yıl önce Şikayet Et
    suv modeli olursa arabamı satar borçlanır alırım
    Cevapla
  • Hadi Hayırlısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarım marka kendine has tasarım çizgilerine sahip olur.
    Cevapla
  • nur k. 5 yıl önce Şikayet Et
    ya Fiorino tarzında-ve Lpg tankı olursa-herkes alır-Elektrikli motorum var-sıkıntı-piller çok pahalı--olmuyor-
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle