Tesla da işler iyi gitmiyor!

Hedge fon yöneticisi John Thompson geçtiğimiz günlerde "4 ay içerisinde iflas" eder açıklamasından sonra bu kez şirket, hisselerindeki büyük değer kaybı ile gündemde. Tesla mart ayında piyasalarda bugüne kadarki en kötü ayını yaşadı, hisseleri neredeyse yüzde 25 düştü.

Tesla da işler iyi gitmiyor!
Tesla da işler iyi gitmiyor!
GİRİŞ 29.03.2018 14:42 GÜNCELLEME 29.03.2018 14:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hedge fon yöneticisi John Thompson geçtiğimiz günlerde "4 ay içerisinde iflas" eder açıklamasından sonra bu kez şirket, hisselerindeki büyük değer kaybı ile gündemde.  

Elon Musk'ın elektrikli araç üreten şirketi Tesla'nın hisseleri, dün itibariyle mart ayında yüzde 24,86'lık düşüş yaşadı. Bu, şirketin halka arz edildiği 2010'dan bu yana yaşanan en kötü performans oldu.
 
CNBC'nin haberine göre Tesla'nın hisselerindeki düşüş, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 17'yi geçti ve 2013'ün son çeyreğinden bu yana en sert düşüş yaşandı. Bu hafta Tesla hisselerindeki düşüş de yüzde 15,5 oldu.
 
Hisselerdeki düşüş, büyük oranda California'da bu ay başında bir Tesla aracının da yer aldığı ölümcü kazadan kaynaklanıyor. Tesla soruşturma kapsamında yetkililerle işbirliği yapacağını açıklamıştı. Şirketin bazı siparişlerde gecikmesi de hisselerini olumsuz etkiliyor. 
 
Moody's, önceki gün Tesla'nın kredi notunu düşürmüş ve şirketin görünümünü negatife çevirmişti. Morgan Stanley de Tesla'nın Model 3 üretimini hızlandırması gerektiğini belirtmişti.

'TESLA 4 AYA İFLAS EDER'

Hedge fon yöneticisi John Thompson geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Kariyerimde bu kadar absürt bir şey görmedim. Elon Musk, şapkadan tavşan çıkarmadığı sürece Tesla dört ay içinde iflas edecektir" ifadelerini kullandı. 
 
Şirketlerin eninde sonunda kar açıklamak zorunda olduğunu söyleyen Thompson, Tesla'da olup biteni daha önce hiç görmediğini belirtti.  
 
Thompson müşterilerine gönderdiği notlarda Tesla'nın iflasın kıyısında olduğunu ifade etti. 
 
Şirketin Ford'un piyasa değerini ikiye katladığına dikkat çeken Thompson buna karşın Ford'un geçen yıl 6 milyon araba ürettiğini ve 7,6 milyar dolar kar açıkladığını, Tesla'nın ise 100 bin araba üretip 2 milyar dolar zarar yazdığını söyledi.

YORUMLAR 1
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    biden bire janjanlanmış parlatılmış bir yapılaşma yada kişi varsa baloon gibi şişiriliyorsa bilinki o bir zaman sonra sönücektir..tesla ismiyle parlatılan biri sonrasında babasının özel konuşlarını deşifre eden kişiden hayır gelmez..aile içinde ne olduysa orda hesabını sormalıydın ...boş bu tesla mesla nasa çürük yumurtadan farkları yok inanın...nasa dünyanın en iyi teknolojine sahip de olsa ne uzyaa çıkabilir ne farklı bir egezegene gidebilir uzay dünyadaki deniz gibidir onu biraz zor deler aşarsın kısaca yalanalr zinciri hepsi
    Cevapla